Vad är en smycken bedömning?

October 24

Smycken bedömning är en process där en professionell undersöker ett smycke och anländer till en uppskattning av sitt värde. Värderade priserna anser vanligtvis använda material, stilen på smycken, marknadens för den typen av smycken, och varifrån smycken. Det finns flera skäl att söka smycken värderingstjänster, allt från behovet att försäkra ett smycke till en önskan att priset ut smycken innan erbjuda den till försäljning.

Det finns flera sätt på vilka människor kan begära smycken bedömning. Vissa smycken butiker erbjuder värderingstjänster, även om faran av att ha smycken bedömas av en juvelbutik är att butikens värderingsman får citera ett lågt värde för människor som försöker sälja sina smycken. Antikaffärer och auktionshus ibland också bedöma för kunder, och det är också möjligt att använda en oberoende värderingsman. Använda en oberoende smycken värderingsman är ofta bäst, eftersom han eller hon får betalt bara för att prissätta smycken, inte att försöka göra en provision på en försäljning.

De flesta bedömare föredrar att veta så lite som möjligt om de smycken de granskar, så att de kan bilda sina egna slutsatser. Vissa bedömare kan be om tillstånd för att hålla smycken i flera dagar för att undersöka det, medan andra kan erbjuda en på plats bedömning. Under utvärderingsprocessen kommer smycken att undersökas för att avgöra vilka metaller, ädelstenar och byggteknik användes. Den värderingsman kommer också bedöma kvaliteten på pjäsen, söker skador, inneslutningar i pärlor och andra saker som kan minska det totala priset. Slutligen, kommer han eller hon ger ett beräknat pris.

Medan det inneboende värdet av de stenar och metaller som används i smycken är en bestämd faktor, annat gå in i priset på ett smycke. Till exempel, om stenarna skärs i en gammaldags stil, kan detta minska värdet. Om smycken har producerats av en noterad konstnär, kan detta höja priset. Många bedömare använder en smycken bedömning form med en checklista för varje område i bedömningen, så att människor kan se en uppdelning av förfarandet och förstå varför smycken värderas som det är. Vid slutet av bedömningen, är ett intyg ifylld för att indikera att smycken har utvärderats, och för att ge värderingsman uppskattning av värdet av pjäsen.

För människor som inte har någon erfarenhet av smycken, säkra tjänster av en smycken värderingsman är mycket viktigt att se till att deras smycken värderas korrekt. Det är en bra idé att söka en rekommendation för smycken bedömning, snarare än att lita en fullständig främling. Många försäkringsbolag har listor över partner värderingsmän som arbetar med dem, och det är också möjligt att få rekommendationer från välrenommerade säljare av smycken och juvelerare. Många nationer värd även yrkesorganisationer för smycken värderingsmän, som ger listor över sina medlemmar för allmänheten.

  • Par i guldringar.
  • Örhängen.
  • En koppararmband.
  • En presentförpackning innehållande smycken.
  • En smycken värderingsman tittar på en diamant.
  • En guldsmed kan utföra bedömningar för kunder för en avgift.
  • Ett armband.