Vad är Mantra Meditation?

May 28

Mantra meditation är en meditation metod som är en del av hinduiska och buddhistiska traditionen. Ett mantra är en korsning mellan en dikt och en magisk besvärjelse, och används för att skydda minnet samtidigt som fysisk, mental och andlig healing. Det förmodas att de ljudvibrationer från mantrat åberopa andliga krafter och stärker områden av en persons chakra.

Användningen av mantran eller ramsor har använts i hedniska ritualer och religiösa seder i århundraden. Man tror att mantra meditation först startades i Indien, och nämndes först i Veda, eller hinduiska skrifterna. I meditation, mantra ger sinnet en fokuspunkt, något att meditera på. Mantran kan sägas högt, tyst, eller bara trodde under meditation. Traditionellt skulle en persons personliga mantra ges till dem av en guru, och utifrån sina personliga behov, men det finns också flera böcker och webbplatser som kan hjälpa en person att plocka ut ett mantra på egen hand.

Mantra meditation är inte svårt att lära sig. Allt du behöver är en lugn och bekväm plats att sitta, och lite tid. Plocka ett ord, ljud, eller en fras som är lugnande för dig. Det kan vara något så enkelt som "Om" eller "lugn", eller något längre och mer komplicerat om du vill. Sitt i din valda plats, blunda, och upprepa ditt mantra för dig själv, över en över flera minuter.

Det är helt normalt för ditt sinne att vandra under mantra meditation. Om du märker att din hjärna har vandrat, omdirigera den tillbaka till ditt mantra. Du kan flytta, skrapa en klåda eller ställa om din position, om du behöver. Det rekommenderas att meditation sker en eller två gånger om dagen i upp till 20 minuter.

Det finns flera fördelar med att praktisera mantra meditation. Det kan lindra stress och ångest, och tillåta en person att ladda utan att ta en tupplur eller dricka en koffeinhaltiga drycker. Det sänker både puls och blodtryck, och en persons nivåer av kortisol, som orsakar stresskänslor, förblir låg i timmar efter meditation. Studier har visat att mantra meditation kan förbättra immunitet och minska en persons risk för hjärtproblem. Meditation åberopar också en känsla av mindfulness, lämnar du känner varning efter en meditation system.

Mantra meditation är ett bra sätt att slappna av och centrera dina tankar. Det är lätt att göra, och det finns en hel del stora hälsovinster. Det kan ta flera sessioner meditation innan du börjar känna den fulla effekten, men även en kort, enda session kan hjälpa till att minska stress och ger dig mer energi.

  • Mantra meditation är ett bra sätt att slappna av och centrera dina tankar.
  • Mantra meditation kan lindra stress och ångest.
  • Användningen av mantran under meditation kan bidra till att skapa ökad mental klarhet och välbefinnande.