Vad är Advance / Decline Linje?

April 1

Förskottet / nedgång linjen är en enkel process som används för att mäta prestanda hos en given marknad inom en viss tidsperiod. För att kunna formulera förskottet nedgång linjen, är det nödvändigt att fastställa den tidsram som kommer att utnyttjas för beräkningen. Generellt kommer tidsram omfatta minst en komplett handelsdag, men längre perioder kan användas.

När det kommer till själva beräkningen av förskottet / nedgång linje, är processen mycket enkel. Först mängden aktier som ökade under perioden bestäms. Därefter är den mängd aktier som drabbats av en nedgång också identifierats. Eventuella bestånd som förblev konstant brukar räknas som att vara i nedgång. När de två siffrorna är identifierade, är den mängd aktier som steg dividerat med mängden lager som minskat. Resultatet av beräkningen kommer att avgöra om den handelsperiod indikerar en hausseartad marknad eller en baisse en.

Bestämma vilken typ av marknads handelsdagen är lätt. Om förskottet / nedgång linjen är vid en punkt på en eller flera, då handelsperioden kan identifieras som en tjur marknaden, vilket innebär att marknaden är aktiv och aggressiv. Om förskottet / nedgång linje faller under punkt ett, då handelsaktiviteten anses indikera en björn, eller mer passiv marknad. Att veta vilken typ av marknad kan hjälpa investerare och analytiker att projicera kommande marknadstrender med en högre grad av noggrannhet.

I fråga om teknisk analys, beräkning av förskott / nedgång linje från en börsdag till nästa kan hjälpa till att identifiera en svag marknad av en stark man. Samtidigt kan investerare också vill anteckna inte bara den totala prestandan marknaden, men också resultatet för enskilda aktier för närvarande i sin ägo. Det är, om förskottet / nedgång linje indikerar en baisseartad marknad och de aktuella innehaven alla tenderar att följa denna trend, kan investeraren väljer att sälja en del av de värdepapper och investera i alternativ som konsekvent stiger i värde.

  • Om förskottet / nedgång linje indikerar en baisseartad marknad, kan en investerare sälja några av sina värdepapper och investera i optioner.