Hur kan jag återföds ständigt hår?

July 22

Det är normalt att förlora allt från 50 till 100 hårstrån per dag. Den genomsnittliga hår har så många enskilda hårstrån som denna förlust är inte märkbar. Det är först när takten i håravfall outpaces den takt som nya hårstrån växa i denna gallring hår och skallighet blir märkbar.

Det finns en mängd olika behandlingar som kan användas för att återföds ständigt hår. Framgången för varje metod beror på individen, anledningen till håravfall, och patientâ € s efterlevnad av behandlingsmetoden. Den största nackdelen med var och en av dessa metoder är att det kan ta lite tid att se några positiva resultat. Detta kan leda patienten att tro preparatet inte fungerar, och de avbryta behandlingen.

Minoxidil är en över disk beredningen. Det är tillgängligt som ett skum eller en vätska. Patient massage minoxidil i hårbotten två gånger dagligen. Detta preparat har visat sig både håret att växa igen och förhindra ytterligare håravfall. Det kan vara tre månader innan patienterna ser ny hårväxt från minoxidil. Om, efter sex månader, patienten inte ser några resultat, är produkten troligen inte kommer att vara effektivt för just den personen.

Antralin är ett receptbelagt läkemedel som ursprungligen utvecklades för användning på patienter med psoriasis. Det finns som en kräm eller en salva. Det kan stimulera hårsäckarna att återföds ständigt hår. Resultat från denna medicinering tar ungefär tolv veckor ska visas.

Kortikosteroider är tillgängliga från en läkare. Det mest effektiva sättet att använda denna medicinering är genom månatliga injektioner i hårbotten, men det finns även som en kräm och i tablettform. Denna behandling ger snabba resultat, med ny hårväxt ofta synliga inom en månad.

Finasterid är en receptbelagd medicin som används för att behandla manligt håravfall. Det tas oralt. Inte bara finasterid återföds ständigt hår, men det saktar också graden av befintliga håravfall. Det är en mycket potent läkemedel och bör inte hanteras av kvinnor som är eller kan bli gravid. Det kan också leda till en minskad sexlust eller problem sexuella funktions.

Det finns kirurgiska sätt att minska uppkomsten av håravfall. Även om de inte återföds ständigt hår, de är effektiva sätt att behandla skallighet. Scalp minskning kirurgi är när en kirurg tar bort huden i hårbotten som har slutat producera hår. Läkaren sedan drar den återstående huden tätt över skallen och stygn det på plats.

Hår transplantationer är en annan kirurgisk behandling mot håravfall. Den patientâ € s eget hår tas bort, tillsammans med små bitar av hud, från ryggen och sidorna av huvudet. Kirurgen reattaches de löshår på kala områden. Det kan ta flera operationer för att slutföra utseende. Båda dessa operationer bör endast utföras av en hudläkare eller plastikkirurg.

  • Antralin är en medicin som kan stimulera hårsäckarna att återföds ständigt hår.
  • Manligt håravfall - en vikande hårfäste vid pannan och en kal fläck på baksidan av huvudet - kan orsakas av genetik och relaterad till hormonet testosteron.
  • Det finns en mängd olika behandlingar som kan användas för att återföds ständigt hår.
  • En huvudmassage kan bidra till att främja hårväxt.
  • Finasterid är vanligen föreskrivs för att behandla håravfall hos män.