Vad är Low-Fat Cheesecake?

July 11

Mager cheesecake är en dessert som görs med låg fetthalt eller sänkt fetthalt färskost. Minskad fetthalt gräddfil ibland används för att göra låg fetthalt cheesecake också. På grund av den låga fetthalten i färskost, kommer mager cheesecake också vara lägre i kalorier än traditionell ostkaka, och lägre i kolesterol också. Denna typ av kakan har vanligtvis en rik och krämig konsistens, och görs ofta med en Graham kracker skorpa. Mager ostkaka kan också toppad med frukt, såsom körsbär.

Flera andra ingredienser kan tillsättas till en mager cheesecake recept. Oftast kommer ägg användas för att göra en sort av cheesecake. Vaniljextrakt läggas till ostkaka blandningen kommer att ge det en fin smak, och socker kommer att lägga sötma till kakan. Även om de flesta traditionella recept kräver låg fetthalt cheesecake som ska bakas i ugn, det är en icke-baka variation också. Vissa människor föredrar att baka fettsnåla cheesecake i en mikrovågsugn, och denna metod tar i allmänhet mindre än tio minuter att baka.

Många varianter av låg fetthalt eller sänkt fetthalt ostkaka existerar, och en populär behandling för barn är en Oreo kaka cheesecake gjord med fettfri färskost. Detta recept efterlyser bitar av Oreo smörgås cookies rasat i små lagom stora bitar och läggs till ostkaka blandningen. Cookien cheesecake serveras ofta med en klick av reducerad fetthalt vispad grädde.

En annan variant inkluderar fettsnåla ananas cheesecake. Detta kan göras med färsk ananas bitar som har kubik eller skuren i bitar. Alternativt kan konserverad krossad ananas som runnit användas för detta ostkaka recept.

Cherry ostkaka kan också göras i en sänkt fetthalt recept. Förutom de traditionella ingredienser som används för framställning av fettsnål cheesecake, kommer en burk körsbär paj fyllning hällas över toppen efter cheesecake har satt. Alternativt kan en blåbär eller hallon mager variant använder konserverad blåbär eller hallon paj fyllning.

Många människor föredrar att göra låg fetthalt frukt cheesecake med färsk frukt. Färska jordgubbar kan placeras på toppen av den färdiga ostkaka, liksom runt sidorna. Dessutom färska blåbär, hallon kan också tillsättas för en blandad berry cheesecake. Grädde måste utelämnas vid upprättandet någon typ av låg fetthalt eller sänkt fetthalt cheesecake. Även om det är vanligt att använda grädde i traditionella cheesecake recept, tenderar denna ingrediens är mycket fett.

  • Färsk ananas kan användas för att göra en fettsnål cheesecake.
  • Mager cheesecake är ett hälsosammare alternativ för sena snackers.
  • En fettsnål ostkaka innehåller vanligen låg fetthalt gräddfil.