Hur Justera nätverksinställningar på din iPad

June 27

Det finns några iPad inställningar du kan anpassa efter dina nätverk, oavsett om du hoppar in i Internet eller komma åt ditt företags intranät. Enligt iPad Allmänna inställningar, hittar du alternativ för virtuella privata nätverk, för Wi-Fi-nätverk, och för 3G-nät.

Komma åt en VPN

Ett virtuellt privat nätverk (VPN) kan du komma åt ett privat nätverk, till exempel en på kontoret, via Internet. Ett VPN kan du göra en sådan anslutning säkert, och din iPad kan du justera inställningarna för att aktivera din anslutning.

I Inställningar kan du göra två saker: slå VPN på eller av, och konfigurera en VPN-nätverk.

För att slå VPN på, gör du så här:

 1. Peka på ikonen Inställningar på hemskärmen.
 2. Knacka Allmänt och sedan på Nätverk.
 3. Peka VPN och i följande dialog, tryck på Off-knappen och skjut den åt vänster tills den läser på.

  Observera att om du ännu inte har konfigurerat VPN visas en Add dialog Konfiguration.

  Hur Justera nätverksinställningar på din iPad

Tweaking Wi-Fi-inställningar

De Wi-Fi-inställningar inkluderar helt enkelt vrida Wi-Fi på eller av, välja vilket nätverk du vill ansluta till, och aktivera en funktion som förenar erkända nätverk automatiskt.

För att justera Wi-Fi-inställningar, följ dessa steg:

 1. Peka på ikonen Inställningar på hemskärmen.
 2. Knacka Allmänt och sedan på Nätverk.
 3. Knacka Wi-Fi och du ser inställningarna.

  Här kan du göra följande:

  • Tryck på Off-knappen och skjut den att slå på Wi-Fi på eller av.
  • Tryck på pilen på ett börsnoterat nätverk för att se dess detaljer. Eftersom du ansluter med ett nätverk som upprättats på en annan enhet, kan du inte redigera denna information från din iPad.

   Hur Justera nätverksinställningar på din iPad
  • Peka på Fråga vid nätverksanslutning knappen och skjut den för att slå funktionen på eller av. Om du stänger av den, kommer iPad inte gå med tillgängliga nätverk automatiskt.

   Hur Justera nätverksinställningar på din iPad

Om du har Fråga vid nätverksanslutning funktionen påslagen och det finns inga kända nätverk där ute, kommer iPad att fråga dig om du vill gå med några nya nät som yta.

Going 3G

Låt oss inte glömma 3G. Om du har en 3G iPad kan du ändra vissa inställningar för dina 3G-anslutningar genom Allmänna inställningar, inklusive

 • Turning ett datanät på eller av: Om du inte vill ansluta till din dataleverantör, stänger av denna inställning.
 • Slå dataroaming på eller av: Om du inte vill att din iPad för att använda roaming signaler, som kan kosta dig mer, vända en utanför.
 • Kollar din kontoinformation: Du kan både visa och ändra din 3G kontoinformation från din iPad.
 • Lägga till en SIM PIN: För att skydda data på din iPad mikro-SIM-kort, kanske du vill lägga till en PIN-kod (personligt identifieringsnummer) till den. Om någon inte har PIN, stannar SIM-kortet låst så ingen kan hacka den för att komma åt dina data.

Observera att om du har en Wi-Fi + 3G-modellen av iPad, kan du också använda flygplansläget inställningar för att förvandla din Wi-Fi och Bluetooth-signaler av när under flygning, och snabbt slå tillbaka dem igen senare. På en Wi-Fi-enhet som bara kommer du inte se Flygplansläge funktionen under Inställningar.