Vad betyder en Direct Sales Representative göra?

June 17

Direktförsäljning är ett sätt att ett företag kan erbjuda sina produkter till konsumenten utan att använda detaljhandel eller andra metoder. En direkt säljare är individen som faktiskt säljer produkterna. Sina arbetsuppgifter kan variera något mellan företag, även om de ingår normalt hitta och följa upp leads, kvalificerade potentiella kunder, och med hjälp av ett antal olika säljteknik för att övertyga folk att köpa vissa produkter. I vissa fall kan dessa representanter också ansvara för att leverera varor till konsumenterna, även om det ofta sker genom post eller rederier istället.

Många företag som anställer direkta säljare gör det med uteslutande av andra kanaler, såsom detaljhandel. Dessa företag är ofta kända som direkta säljbolag på grund av det unika sätt som de gör affärer. Hellre än att skicka produkten till butiker eller bjuda potentiella kunder att komma till företagsadressen är representanter skickas ut för att träffa folk på sina egna hem eller verksamhetsställen. Detta kan placera en stor fokus på dessa representanter, eftersom de kan vara ansvariga för allt från inledande kundkontakter för att sälja produkter och upprätthålla långsiktiga kundrelationer.

Det sätt som en direkt försäljningsrepresentant fungerar på en daglig basis kan variera mellan företagen, även om varje säljare har ofta en distinkt territorium. Inom detta geografiska område, kan han eller hon försöker att lokalisera potentiella kunder. Olika tekniker kan användas för att hitta nya kunder, inklusive cold calling, bearbetning och kundstyrning. I vissa fall kan företrädaren också förses med leads som genereras av canvassers anställda i bolaget.

Faktiska försäljningen kan ske en på ett eller via en metod som kallas partiplanen. En på en försäljning omfattar vanligen direkta säljare gör första kontakt, kvalificerade ledningen via telefon, och sedan göra en avtalad tid. Representanten kan då träffa den potentiella kunden någonstans som är bekvämt för att visa eller demonstrera tillgängliga produkter.

Partiet Planen Metoden innebär normalt att sälja till ett stort antal människor på en gång. Metoden börjar vanligtvis med säljare närmar sig en vän, bekant eller affärskontakt om värd en fest. Att social händelse kan sedan användas för att påvisa de tillgängliga produkterna till en stor grupp människor, potentiellt generera försäljning eller nya affärskontakter. I vissa fall kan den direkta säljare har varorna i lager för omedelbar försäljning, även om order placeras ofta ha de produkter som levereras.

  • Skönhetsvård produkter är populära i direktförsäljningsbranschen.
  • En direkt säljare kan visa upp produkter från ett större företag.
  • En direkt säljare är individen som faktiskt säljer ett företags produkter.