Vad är en digital Monokular?

October 4

En digital lupp är en typ av bildförbättring och förstoring enhet som använder digital bildbehandling för att förbättra och ändra en bild för ett enda öga. Digitala monokulära har en mängd olika funktioner, och oftast används som mörkerseende hjälpmedel eller som avståndsmätare. Många är också utformade för att användas som gevärs sevärdheter, vilket gör nattjakt, i synnerhet av småvilt.

En digital lupp fångar bilder från världen, manipulerar dem, och sedan visar dem på en liten digital display. Denna display är oftast integrerad i monokulära enheten. Vissa monokulära har även vanliga look-through okular också, och många har förmågan att produktionen video från digitala kikaren till en digital lagringsenhet, så att bilder kan arkiveras.

En viktig egenskap hos många digitala monokulära är deras förmåga att fungera som avståndsmätare. Typiskt för dessa enheter kommer att använda inbyggda laseravståndsmätare för att bestämma avståndet till objektet som ses genom linsen av lupp. Små spel jägare säkert omfattas av det informationsområde som en digital lupp kan ge, men dessa enheter har andra användningsområden också. De kan användas av vandrare och klättrare att utröna höjd och distans och på människor som gör lantmäteri arbete.

Mörkerseende kapacitet är en annan populär funktion på en digital lupp. En mörkerseende lupp erbjuder nästan alla funktionerna i ett visionsystem för båda ögonen, men har färre dyra optiska komponenter, eftersom den måste ge siktförbättring bara för en enda öga. Mörkerseende lupp modeller finns att använda ljus intensifiering, passiv infraröd, och aktivt infrarött. I det senare fallet är en liten infraröd strålkastare inbyggd i digitala lupp, vilket leder till en liten men komplett mörkerseende paket.

Monokulära med mörkerseende kapacitet används oftast som hjälpmedel vid jakt eftersom de tillåter spel att upptäckas lätt när det är mörkt. I vissa fall kan de vara monterade för att tjäna som kikarsikten. En digital räckvidd är, trots allt, en typ av digital lupp. Dessa monokulära har andra användningsområden också. Med deras videoinspelning kapacitet, kan de användas i säkerhet eller i viltövervakning och styrning. De kan också vara till stor hjälp för alla som behöver röra sig i svagt ljus eller mörker. Cavers, till exempel, kan använda digitala monokulära med aktiv IR för att flytta genom grottor som är helt mörkt.

  • Små spel jägare säkert omfattas av det informationsområde som en digital lupp kan ge.