Vad är en officersmässen?

January 30

Wardroomen är ett område ombord på ett fartyg som används av underofficerare för att äta och rekreation. Vanligtvis officerare måste ha uppnått en viss rang tillåtas i, och de måste iaktta noggrann etikett medan i officersmässen. Gästerna ombord fartyget kan ges en kort orientering i sociala och säkerhetsmässiga förväntningar de behöver för att möta medan ombord för att ha en trevlig och smidig vistelse. Detta kan innefatta en diskussion om officersmässen om de är gäster på officerare som har tillstånd att vara i det området.

På stora fartyg som hangarfartyg med en betydande komplement av officerare, är det vanligt att ha flera wardrooms. Dessa kan variera i formalitet från mer avslappnade cafeteria-style dining till områden med mer formell inredning för speciella evenemang. När befäl är inte mat, kan tabellerna i rummet användas för att spela spel och delta i andra aktiviteter, eller så kan lounge i stolar och umgås. Wardrooms kan lagras med drycker för officerare att konsumera mellan måltiderna, inklusive alkohol om fartyget tillåter det.

På detta område på ett fartyg, människor ofta sitta för måltider och junior personal tjäna dem. Sittplatser är av rang, och det kan vara traditionellt att be om tillåtelse att sitta när man kommer sent. Vissa tjänstemän kan ha en stunds tystnad eller bön före måltid, beroende på fartygets tradition. Detta område kan även användas för möten och gästfrihet om andra utrymmen inte är tillgängliga eller officerare vill vara värd gäster på en formell måltid ombord, som kan inträffa när allierade fartyg möts i havet och vill engagera sig i vissa utländska relationer.

Logi och kontor kan vara placerad nära officersmässen för bekvämlighet. Dessa är också tilldelad av rang, även om officerare kan begära rum eller kontor tillsammans om de har favorit arbetsförhållanden partner eller vänner. Utrymme ombord på ett fartyg är begränsad och all personal inklusive officerare måste packa noggrant för färder. Medan wardrooms var en gång användes historiskt för att lagra diagram, extra uniformer, och liknande redskap, är detta inte fallet för många örlogsfartyg idag.

Gästerna på ett fartyg som är osäker på hur man uppför sig i en officersmässen kan blicka fartygets personal för vägledning. Generellt bör de i attendence vara prydligt klädd i detta område och måste ta bort huvudbonader. Assistans med sittplatser kan tillhandahållas av en officer vid bordet för att se till att en gäst inte oavsiktligt tar någons tilldelade säte.

  • Flera wardrooms kan vara med ombord hangarfartyg.