Vad det innebär Ethical Hacker Training?

February 18

Etisk hacker utbildning är en kurs eller utbildningsprogram som hjälper en individ lära sig att använda avancerade datorsystem på ett sätt som gynnar snarare än skadar nätet mål. Hacking är en term för användning av tekniken för att infiltrera säkerhetsapparat av en webbplats eller annan elektronisk infrastruktur. Medan många hackare försöker störa företag, stjäla information, eller på annat sätt skada ett företag eller regering, etiska hackare arbetar för företag och andra etablerade partier och mot störande verksamhet. Etiska hackare lär oetiska eller olagliga hackare få tillgång till cyber platser och göra skada, i ett försök att försvara cybermiljöer.

En del av grunden för etisk hacker träning är konkurrensen mellan två olika typer av hackare. Dessa kallas ibland vit hatt och svart hatt hackare. De svarta hatt hackare är de som försöker att negativt påverka ett mål, eller illegalt vinna hacka aktiviteter. Vit hatt hackare som arbetar för att skydda online-mål. Vissa experter nämner också en extra uppsättning av "grå hatt" hackare som kan vara övertygad om att gå med på vardera sidan av ett dataintrång insats, beroende på betalningar eller andra faktorer.

I etisk hacker utbildning kommer individer lära sig om många av samma verktyg och resurser som svart hatt hackare använder ofta. De kommer också att lära sig om många av de metoder och processer som används av svart hatt hackare. Till exempel kan en etisk hacker utbildning innehålla information om åtkomstpunkt eller överbelastningsattacker. Dessa kurser kan också omfatta användningen av specifika tekniker som Bluetooth, och hur hackare använder dem för att få tillgång till webb mål.

Många etiska hacker kurser och program involverar inslag av certifierade etiska hacker certifiering. Den moderna versionen av detta intyg kallas CEHv7. Detta är en mycket populär certifiering för tekniska proffs. Standarden för CEH underhålls av ett internationellt råd för E-handel konsulter, förkortat EG. Denna New Mexico-baserade organisationen ger standarder för certifiering i etisk hacking.

I allmänhet, etisk hacker utbildning bidrar till de resurser enskilda företag och myndigheter genom att skapa en gemenskap av proffs som kan förstå hur olagliga eller svart hatt hackare fungerar. Dessa proffs sedan gå till jobbet för arbetsgivare, hjälpa dem att motstå ansträngningar hackare att ta sig in deras online-system. Etiska hackare kan också lära sig att använda andra verktyg som brandväggar för att blockera andra oseriösa hackare; dessa metoder kan även representera betydande delar av en etisk hacker utbildningsprogram.

  • I etisk hacker utbildning, individer lära sig om maj samma verktyg som används av svart hatt hackare.
  • Många etiska hacker utbildningar involverar inslag av certifierade etiska hacker certifiering.
  • Etiska hackare är anlitade för att försöka bryta sig in i ett datasystem för att testa säkerheten.