Vad är några sätt att ge beklagande?

July 14

Det finns ett antal sätt att ge kondoleanser till någon som har upplevt döden av en nära anhörig, beroende på vilken typ av relation till sörjande och personens geografiska närhet. Kondoleanser för någon form brukar uppskattas mycket av sörjande och hans eller hennes familj.

Det traditionella sättet att ge kondoleanser i många kulturer är att skicka ett kort eller brev med några beklagande fraser, som uttrycker bestörtning vid inlärning av dödsfallet, och författarens förhoppning att familjemedlemmar gör så bra som de kan vara, i enlighet omständigheterna. Det är tradition att rikta ett kondoleans brev till chefen för ett hushåll, även om författaren kan också skicka enskilda kondoleanser till folket i familjen som han eller hon vet noga. Som en allmän regel bör ett tomt kort användas, snarare än ett förtryckt kort, och temat för kortet bör vara dystra.

I modern tid, en del människor gillar att skicka kondoleanser via e-post. Många etikett mavens rynka pannan på detta, men som e-post har en mycket avslappnad känsla. Skriftliga kondoleanser bör vara handskriven på ett kort, i stället för att skickas elektroniskt, även om känslorna är exakt samma i båda fallen.

Condolence samtal är också traditionella. I många samhällen, de sörjande håller ett öppet hus efter döden specifikt i syfte kondoleans samtal, tillåter människor att sjunka med att ge sina kondoleanser personligen. Vissa människor tycker om att ta med mat, blommor och andra gåvor på ett kondoleanssamtal för att uttrycka sitt stöd för de sörjande. I fallet med judiska sörjande, är en period av sorg känd som en shiva hölls för en vecka efter döden för att ge besökarna en chans att släppa förbi och besöka med familjen medan familjen bearbetar sin sorg.

De som är för långt bort för att besöka personligen, men som ändå vill uttrycka sina kondoleanser kan också ringa de sörjande på telefonen. Det är viktigt för den enskilde att vara medveten om att telefonsamtal anses ibland störande, eftersom de kan avbryta begravningen eller förhindra familjemedlemmar från att nå de sörjande. När någon inte besluta samtal, bör han eller hon vara medveten om att telefonen även kan besvaras av en vän som hanterar samtal för familjen, snarare än en av de sörjande direkt.

Om en person har blivit inbjuden att delta i begravningen, är det också lämpligt för honom eller henne att ge kondoleanser på den tiden. Många tycker också att uttrycka kondoleanser när de ser de sörjandes för första gången efter döden, oavsett om de har skickat ett kort. En sörjande medarbetare, till exempel, många uppskattar ett erbjudande om kondoleanser på att gå till jobbet, precis som en sörjande kan vara glad att höra från en vän när han eller hon är fläckig på gatan eller i snabbköpet.

  • Det traditionella sättet ofexpressing kondoleanser är att skicka ett kort eller brev.
  • Kondoleanser är formella uttryck för sympati efter ett dödsfall.
  • I många kulturer är det vanligt att besöka huvudet på en sörjande familj att uttrycka kondoleanser personligen.
  • Sörjande kan delta i en begravning eller nedgrävning att visa sina kondoleanser.
  • Bara att vara i närheten av någon i deras tid av behov kan vara ett sätt att visa kondoleanser.