Vad är en kam klipp?

En kam klippet är ett hår tillbehör, oftast gjorda av plast, som är både dekorativ och funktionell. Vissa stilar av denna hår klipp kallas fjäril klipp eftersom deras grundform är en kam på varje sida med en tråd-lindad öppning och stängning avsnitt som förenar de två kammar. En annan stil av kam klipp kallas en banan klipp, eftersom det är halvmåneformade ungefär som frukten. De olika kam klipp stilar säljs i många färger och storlekar. Till skillnad från vanliga hår kammar, kam klipp har två sidor i stället för bara en.

De dubbla sidor tillåter dessa kammar för att få ett starkare grepp om håret än vanliga, enkla kam stilar, som skjuts in håret i stället klippta. Liksom andra typer av hår kammar dock är dessa kammar oftast säljs i set eller paket. En kam klipp kan användas på många olika sätt, antingen ensamma eller i grupper av klipp. Exakt hur de används beror på deras storlek.

Tiny, eller mini, gör håret kam klipp inte hålla mycket stora delar, så de är mer dekorativa än de större storlekarna. De är ännu mer sannolikt än större mönster att vara tillgänglig i en regnbåge av färger. Dessa mini fjäril eller banan klipp sätts ofta för att framhäva flätor eller hålla flygigt hårstrån på plats.

Medelstora kam klipp kan användas i tvåor eller treor att hålla en upswept, eller twist, typ av frisyr. Långt hår kan samlas i en hästsvans form, sedan vred med ändarna instoppad, innan de hålls på plats på huvudet med en rad klipp. En stor fjäril eller banan kam clipset kan också användas för en upswept frisyr istället för att använda ett flertal klämmor.

Kam klipp öppnas och stängs med hjälp av en enkel finger och tummen rörelse. Banana klipp kan vara lite svårare att öppna och stänga runt håret än fjärilen sorten. Båda typerna av kam klipp säljs i friläge, ljusa, pastell och metallicfärger. De kan vara genomskinligt eller opakt i design.

Crystal kam klipp är gjorda av genomskinlig plast. Banana klipp kan ha små glittriga stenar inbäddade längs sina kanter, men fjäril klipp, med sina mellan öppning och stängning är oftast avskalade. Fjäril klipp stilar kan ha en övergripande glittrig yta ändå.

Relaterade artiklar