Vad är en Power Rack?

July 23

En makt rack är en utrustning som används i styrketräning. Det sysselsätter en liten avvikelse från det synsätt som Smith maskinen använder i övningen. För att förstå betydelsen och användningen av en effektställ, måste man därför först förstå funktionen av Smith-maskin. En Smith maskin är en hantelställ i vilket skivstång själv är innesluten mellan en metallram på varje ände av skivstången inuti där plattorna är inställda. Smith maskin har utformats för att kunna ge tyngdlyftare en större känsla av kontroll och säkerhet med vikten, eftersom Smith maskiner har bar fiskare för att skydda tyngdlyftare från att krossas hans eller hennes bröst i nedgången del av hissen.

Smith Maskinen har några brister som kraft rack var avsedda att förbättra. Effekt rack är i grunden en öppen metallbur, med fyra vertikala balkar placerade i en kvadrat och två horisontella stänger på motsatta sidor av den kvadrat, som kan placeras vid olika, men alltid lika, höjder. De horisontella staplarna tjäna som skivstång catcher, så det är lika med Smith maskinen i termer av dess säkerhetsfunktioner.

Kraft rack anses allmänt överlägsen än Smith maskin eftersom skivstång inte är innesluten i en metallram, vilket gör det möjligt att tyngdlyftare att ha en mer naturlig lyftrörelse. En mer naturlig lyftrörelse utan begränsningar i den medföljande ram Smith maskinen är viktigt eftersom tyngdlyftare som vill öka sin styrka och lyfta mer vikt måste först bli bekant med vikten innan du lyfter målet i en full hiss. En makt rack kan användas för att bekanta tyngdlyftare med en vikt mer avancerad än han eller hon används för att lyfta, eftersom de kan ställa in skivstång fiskare över sina bröst i en bänkpress till exempel, och bara öva göra hälften av den ordinarie rörelsen av hissen. Det finns ingen risk för att skada sig själv genom att släppa skivstången på bröstet.

De huvudsakliga hissar som kan åstadkommas på ett kraft rack är bröst och benövningar, och mer specifikt, bänkpress och knäböj. Både bänkpress och knäböj på tung vikt kräver mer säkerhetsåtgärd än en spotter kanske kan ge, vilket är anledningen till de horisontella skivstång överlevnadsträning är en så viktig funktion. En platt bänk, som kan eller inte kan ha lutning / nedgång funktionen kan lätt placeras inuti kraft rack att göra bänkpress. Kraft rack kan också användas för att utöva magmusklerna med tillägg av ab remmar på toppen av buren.

  • Med en effekt rack, det är liten risk att en skivstång som faller till marken.
  • Utföra knäböj, speciellt med tunga vikter, kan utföras säkrare med hjälp av ett squat rack eller bur.
  • Tung bänkpress kan utföras säkrare i ett power rack.
  • Kraft rack vanligen används av lyftar makt vid hantering tunga vikter.