Vad är en paralytisk ileus?

Paralytisk ileus är en avmattning eller stopp av tarmrörelser orsakade av förlamning av musklerna i tarmen. Det leder till tarmvred och kan vara dödlig om den inte behandlas. Behandlingar innebär att fastställa orsaken och ge lämplig stödjande behandling för att ta itu med underliggande medicinsk fråga. En patient kan behöva stanna på sjukhuset under pågående behandling, så läkare och sjuksköterskor kan övervaka situationen och ge interventioner när de blir nödvändiga.

Några anledningar människor kan utveckla paralytisk ileus inkluderar ryggmärgsskador, elektrolytobalans, vissa mediciner, inflammation och kirurgi. Tarmen behöver inte vara helt förlamad för ett hinder för att utveckla, som även en partiell inbromsning kan orsaka mat att ackumulera, blockera tarmen över tiden. Patienter kan uppleva illamående, kräkningar och buksmärta i association med hindret. Bristen på rörelse i tarmen kan också leda till sammanväxningar som tarmarna skaver mot varandra.

Medicinska imaging studier kan visa en blockering och en läkare kan lyssna på patientens buk för att samla in information om hur mycket tarmaktivitet. Efter en läkare diagnostiserar paralytisk ileus, till utvärdering fastställa orsaken är nästa steg. Ibland orsaken är en fråga som elektrolytbalansen eller mediciner är problemet, och det kan lätt korrigeras genom att byta mediciner eller tillhandahålla stödjande terapi för att återställa patientens elektrolyter. Medan patienten utvärderas och behandlas, är ingenting ges genom munnen, för att undvika att förvärra hindret. Rör kan sättas in för att rensa blockeringen och ger näring.

Ibland operation krävs för en patient med paralytisk ileus. Det finns en chans av vävnadsdöd med vissa hinder, som kräver en kirurg att avlägsna den involverade delen av tarmen. I andra fall krävs kirurgi för att behandla sammanväxningar eller andra problem patienten kan utvecklas som ett resultat av en långvarig obstruktion. I de fall där tarmar är förlamade av ett permanent problem som en ryggmärgsskada, kommer läkaren och patienten måste diskutera det bästa sättet att hantera problemet för livet.

Arbeta med en gastroenterolog kan hjälpa patienter att uppnå bästa resultat. Dessa medicinska specialister fokuserar på förhållanden där tarmen. De är bekanta med den senaste forskningen och behandlingar, samt deras spår poster med många andra fall kan hjälpa dem att identifiera och behandla paralytisk ileus snabbare än vanliga läkare. I regioner där sådana specialister inte tillgängliga, kan det vara möjligt att träffa en via telefon eller via ett telemedicin praktik där läkare behandlar patienten på distans.

  • Paralytisk ileus är en inbromsning eller stopp av intestinal rörelse orsakad av förlamning av muskler i tarmen.
  • Patienter kan uppleva illamående, kräkningar och buksmärtor i samband med en tarmobstruktion.

Relaterade artiklar