Vad är olivolja Cake?

August 10

En signatur dessert i vissa delar av Italien, är olivolja tårta varje kaka som använder olivolja för att ersätta hela eller en del av en kaka s smör eller vegetabilisk olja krav. Dessa kakor är ofta citrus kakor, som citron, men kan vara någon smak, inklusive choklad. Generellt olivolja tårtor har enkla ingredienser eftersom oljan lägger en distinkt citrusliknande smak till kakan. De kan göras i någon typ av tårta pan och i allmänhet är inte iskallt.

Vanligtvis görs med allrengöringsmedel mjöl, kanske några kakor göras med tårta mjöl. Bakpulver, och ibland bakpulver, tillsätts också, liksom ägg, socker och salt. Ofta är man färre äggvita än äggula ingår.

Citron eller annan frukt, krydda, och juice sätts ofta också. I Italien är en citrus likör ofta ingår. Recept som använder annat än citron frukt, som apelsiner, kan omfatta delar av frukten i kaksmet samt zest och saft. Rosmarin är en populär ört att inkludera om inte gör en citrus tårta.

Smör eller mjölk kan helt elimineras i denna typ av kaka eller, oftare, kan de helt enkelt minskas. Vanlig yoghurt kan vara substitut för eventuella återstående mjölk krav i vissa recept. Bakformar brukar smord med smör, men olivolja kan användas för detta ändamål också.

Ingrediensen som gör denna typ av kaka en olivoljekakor är emellertid naturligtvis olivolja. Regelbunden matlagning olivolja kan användas, men oftast extra jungfru sorten föreslås på grund av dess starkare, sötare smak. Även så få som flera matskedar olja kan läggas till kakan, har en olivoljekakor oftast nära en kopp olja ingår. Byta vegetabilisk olja med olivolja i en färdig kakmix recept är också ett snabbt sätt att skapa en olivoljekakor. I Italien är en lokalt tillverkad olivolja används ofta.

Som med de flesta kakor, är de våta ingredienserna blandas separat från den torra innan de två blandningarna kombineras. Om fruktbitar ingår, de viks in i blandningen efter resten av ingredienserna blandas. Därefter smeten hälldes i en kakform och gräddades i genomsnitt i nästan en timme. Denna kaka kan ätas ensam eller toppad med vispad grädde eller en fruktkompott. Socker kan också strös över toppen av kakan antingen före eller efter tillagning.

  • En citron, som zested att göra olivolja tårta.
  • Cake mjöl och ägg, två av ingredienserna i olivolja tårta.
  • Vanligt yoghurt kan användas i stället för mjölk i en olivoljekakor.
  • Bakpulver är vanligtvis en ingrediens i olivolja kakan.
  • Olivolja kakor vanligtvis äts utan glasyr.
  • Italienska olivolja kakor görs ofta med choklad.
  • Behållare av olivolja.