Vad är Bänkskiva resurfacing?

November 13

Bänk ytrenovering är en process för att återvinna istället för att ersätta en existerande bänkskiva. Denna strategi gör det möjligt att ändra utseendet på bänkskivan så att det verkar vara ny. Att välja att dyka upp igen ett badrum eller kök bänkskivan är både kostnadseffektiv och ett utmärkt sätt att se till att slutprodukten är precis vad du vill ha för utrymmet.

Medan bänk ytrenovering är ibland som bänk lackering, det finns en subtil skillnad mellan de två metoderna. Båda strategierna gör gör en äldre köksbänken ser nya igen. Men ofta innebär lackeringsprocessen reparera eller åter beläggning befintlig laminat eller ytskikt bänkskivan, snarare än strippning av gamla laminat och fästa ny produkt till den befintliga bänkskiva. Trots den lilla skillnaden, är det inte ovanligt att de två villkor som skall användas omväxlande.

Själva resurfacing Processen kan använda en av två metoder. För en svårt skadad disk, är den vanliga tillvägagångssätt för att ta bort laminatet täcker helt, sedan strippa den underliggande limmet. Genom lämnar kala räknaren så slät och ren som möjligt, är det möjligt att sprida ett jämnt lager lim och sätta en ny laminatpanel på plats. Slutresultatet är ett helt nytt utseende för badrummet eller köksbänken till en bråkdel av kostnaden för att ersätta hela översta.

En andra metod för bänkskiva ytrenovering inte kräver avlägsnande av den ursprungliga laminatet. Om den befintliga laminatlocket är i gott skick, kan husägare välja att rengöra toppen ordentligt, sedan använda sandpapper för att repa in i ytan. Efter att ha avlägsnat damm och skräp som skapas genom slipning, cement eller lim sprids i ett jämnt lager över ytan och nya laminat placeras direkt ovanpå den äldre laminatet. Detta tillvägagångssätt tenderar att ta mindre tid och kan öka takten i ett kök renovering avsevärt.

I allmänhet är det en bra idé med någon bänkskiva ytrenovering projekt för att tillåta viss överhäng med den nya laminat. Om du gör det minimerar risken för misstag ställer in nya täck på plats utan att uppnå full täckning av bänkskivan. Efter att cement eller lim för att torka och härda under en dag, kan överhänget skäras för att tillåta i kanterna för att vara i jämnhöjd med räknaren själv.

Beroende på storleken på köket, kan det vara en bra idé för två personer att arbeta på en bänkskiva Resurfacing projekt. Om du gör det inte bara skär den faktiska arbetstiden inblandade, men också kommer att göra det lättare att placera den nya laminat i just den idealisk position innan cementen börjar binda den nya täcker.

  • Om den befintliga laminatlocket är i gott skick, kan husägare välja att rengöra toppen ordentligt, sedan använda sandpapper för att repa in i ytan.
  • Vissa bänkskivor kräver liggande istället för renovering.