Vad är ett svärd Fern?

November 16

Sword ormbunkar, som är kända av det vetenskapliga namnet Polystichum munitum, finns i hela Nordamerika, särskilt i nordvästra USA. De kännetecknas av sin stora storlek, och mycket långa, mörkgröna ormbunksblad. De är en av de större sorter av ormbunke, ibland växer till en höjd av 4 fot (121,92 cm), och en bredd av 7 fot (213,36 cm). På grund av sin storlek och djup färg, är svärd ormbunkar ofta av floristen som bakgrunder för blomsterarrangemang. Växterna är oftast väldigt lätt att växa, de kan oftast tål många olika typer av jord och odlingsförhållanden.

En mogen svärd ormbunke kan producera så många som 100 ormbunksblad och kan leva i många år. Anses vara en av de härdigaste av växter, kräver svärdet ormbunke liten eller ingen vård. De tenderar att föredra fuktig jord och en något förhöjd fuktighet, men de kan överleva ganska bra utan dem. När transplantation av nya plantor, anses det vara en bra idé för individer att hålla dem i en fuktig miljö med partiell ljus tills de har etablerat ett starkt rotsystem. Äldre plantor kan sedan flyttas till skugga eller halvskugga och sedan i princip ignoreras.

Det finns inga kända insekter eller sjukdomar som utgör något verkligt hot mot svärdet ormbunke. De är resistenta mot skadedjur och svamp som ofta förstör andra mer ömtåliga ormbunkar. Förutom att vara extremt tålig, sprider så lätt att många landskapsarkitekter anser dem vara lite mer än skadedjur svärdet ormbunke. När svärdet ormbunke får fäste i en trädgård, kan det helt överväldiga andra närliggande anläggningar.

Det bästa stället att plantera svärd ormbunkar är i en utomhus trädgård, använder den som en gräns eller marktäckare. De kan planteras direkt i marken eller odlas i stora krukor eller amplar. Även dessa anses skogsplantor, gör dem idealiska för odling i staden radhus eller lägenheter, där det inte kan vara en hel del naturliga ljuset sin kraftfulla karaktär.

Historiskt indianer fann många användningsområden för svärd ormbunke. De använde ofta den för en rad olika medicinska ändamål, bland annat lindra halsont och diarré. Under förlossningen, fick kvinnorna gett ormbunksblad att tugga eftersom man trodde att ormbunke expedierade leveransprocessen. De ormbunksblad av växten användes också för att göra sängar och golv. Under tider när mat blev knappa, kan det antagas att många stammar kokta och åt rötter och stjälkar.

  • Svärd ormbunke används som ett botemedel för att lindra halsont.