Skära Back on Salon besök och fortfarande snygg

October 12

Många av oss är alltid söker efter sätt vi kan spara lite pengar här och där. Du kan skjuta upp att köpa något du verkligen vill, eller kanske du försöker köra mindre ofta för att spara på gas pengar. Vad du än gör, förmodligen göra dig uppoffringar lite då och då för att hålla mer pengar i plånboken för andra saker.

Ett område där många människor hatar att snåla sina pengar är skönhet. Makeup, tillbehör, kläder och hår är alla saker som kan vara svåra att skära ned på.

I synnerhet kan ta hand om ditt hår bli både dyrt och tidskrävande. Komma håret gjort på en salong kan verkligen lägga upp, men vad kan du göra om du behöver för att behålla din stil men vill inte lägga fram en massa pengar och tid på frisörsalong?

Om du funderar på att skära ner på besök till salongen, prova dessa tips som hjälper dig att hålla ditt hår ser bra längre:

  • Lär dig att trimma ditt eget hår, eller få en vän att hjälpa dig. Om du kan klippa spillts slutar off hemma, kan du vänta längre för att gå tillbaka till salongen och spara både tid och pengar.
  • Använd ett hem hår färg kit om du har färgat håret. Det är viktigt att du följer anvisningarna noga så att du inte sluta med galet hår, men om du är försiktig kan du spara mycket pengar genom att färga håret hemma.
  • Använd schampo och balsam som har gjorts speciellt för färgat hår. Dessa produkter är utformade för att hjälpa till att bibehålla hårfärg under en längre tid, vilket bidrar du skära ned på salong besök.
  • Försök att få ditt hår gjort på ett hår skola. Hår skolor erbjuder nedskärningar, färgning och stilar på lägre priser, eftersom dessa tjänster görs av studenter. Du kan spara mycket pengar genom att gå till ett hår skolan, men tänk på att dessa stylister fortfarande lär och du kanske inte får exakt vad du förväntat.
  • Om dina rötter börjar visa på färgat hår, men du har inte råd att gå till salongen, prova en rot bättrings produkt på håret. Dessa lägga till färg till rötterna och ger dig möjlighet att förlänga den tid mellan salong besök.
  • Använd konditione behandlingar på håret en gång i veckan eller så. Att göra detta hjälper till att hålla dina lås friska och näring, även när du inte kan komma till salongen.

Du kan ha stort hår utan att spendera en hel del. Minska dina salong besök och ta hand om ditt hår hemma, och du kan spara mycket tid och pengar.