Vad är en Gopher Snake?

July 25

En gopher ormen är en stor, nonvenomous constrictor orm gemensam för den amerikanska Southwest. Ibland misstas för en skallerorm, har denna reptil en försvarsmekanism som liknar skallerormen buller bring svans. Det vetenskapliga namnet för gopher ormen är Pituophis catenifer. Denna orm kan också betecknas med sitt tidigare vetenskapliga namnet, Pituophis melanoleucus.

Även om de kan vara upp till (2,1 m) 7 meter lång, ormar gopher genomsnitt 4,5-5 meter (1,4-1,5 m) och kan vara så liten som (0,76 m) 2,5 fot. Liknar skallerormar, gopher ormar är ljusbrun med mörkbrun sadelformad eller fläckig mönstring. Deras magar har oftast mörka fläckar också, men de är en ljusare gulaktig färg. En färg morph av denna orm existerar, som ersätter den fläckig mönster med ränder.

När hotade, kan gopher ormar plattar sina smala huvuden, antydde triangelformade huvudet av en skallerorm. De väcker också deras övre kroppar och flick svansen snabbt fram och tillbaka, vilket skapar ett surrande ljud som liknar den som skapas av en skallerorm. De flesta djur kommer förväxla ofarliga ormen för en skallerorm och fly istället för attack. Tyvärr, människor gör ofta samma misstag och många gopher ormar är döda till följd av felaktig identifiering.

Dagaktiva, är gopher ormen aktiva i dagsljus. Under de varmaste månaderna, dock blir de mer aktiva på natten när det är svalare. Dessa ormar finns ofta längs vägar och stigar, särskilt på våren och hösten. På vintern, de övervintrar i hålor.

Mycket anpassningsbar, är Gopher ormen finns i en mängd olika miljöer. Även oftast ses i gräsmarker och på åkermark, kan gopher ormar göra sina hem i öknar eller på berg, i förorter eller i skogar. De är främst koncentrerade till den amerikanska Southwest, men når norrut till Kanada, västerut genom Kalifornien, österut till Indiana, och söderut till Mexiko.

Den gopher ormen äter främst små däggdjur, som pocket gophers, och fåglar. Den förbrukar också fågelägg och ibland äter andra reptiler och insekter. Dessa ormar är offer av röda-tailed hökar, liksom kit rävar och prärievargar. Många är också dödas av bilar eftersom de ofta korsar vägar.

Parningen sker i slutet av våren. Hanarna slåss, entwining sina kroppar runt varandra i pjäser för dominans. De vinnare kompisar med en hona, som lägger sina ägg ungefär sex veckor senare, under sommaren. Ungefär två månader senare, i augusti-oktober, äggen kläcks. Ungar föds självförsörjande och kan vara över 20 inches (50,8 cm) lång.

  • En miljö som gopher ormar kan ockupera är öknen.