Vad är skillnaden bewteen Karate och Kickboxning?

June 5

Karate och kickboxning är två mycket skilda fysiska discipliner, även om det finns vissa paralleller mellan de två. Människor som är intresserade av träning i karate eller kickboxning har ett antal saker att tänka på när man beslutar om vilka de vill göra, och det är lämpligt att besöka flera gym eller dojos för att se demonstrationer och prata med instruktörer. Det bör också noteras att varken är överlägsen den andra, trots vad utövare av båda kan ibland säga.

Karate är en kampsport som har sitt ursprung i hundratals år av kampsport tradition. Den har sitt ursprung i Okinawa, och fick efterföljare i större Japan i 19th century. Genom 20-talet, var det en av de mest praktiseras kampsport i världen. I karate, människor använder en serie av kata eller ställningar som kan vara offensiva och defensiva, och de lär sig att fokusera sin makt i slag och sparkar som är utformade för att vara mycket hög effekt.

Konkurrensen karate ses i vissa regioner i världen, och den praxis används också som en form av träning. Dessutom är karate ibland lärs ur ett självförsvar perspektiv, med studenter som lär specifikt hur man utnyttjar karatetekniker defensivt. Men ursprunget till karate ligger i andliga övningar, och några utövare fortsätter att vara involverade i karate av denna anledning. Mental disciplin och fysisk disciplin går hand i hand i karate, och utövare är så intresserade av att fokusera och utveckla sina sinnen när de är i sina kroppar.

Däremot är kickboxning en övergripande term som hänvisar till ett brett sortiment av sport. Det finns faktiskt en viss oenighet om vad som betecknas som kickboxning. Som en allmän regel, sport som integrerar sparkar, inklusive sparkar lånade från kampsporter som karate, tillsammans med boxning, kan betraktas kickboxning. Reglerna varierar beroende på formen praktiseras, och de flesta former av kickboxning uppstod i 1950-talet, vilket gör sporten relativt ny.

Flera typer av kickboxning kan ses i tävlingsringen. Sporten är också mycket populär för aerobics klasser som används för viktminskning och för att utveckla allmän kondition. Liksom karate, är kickboxning också ibland visat i självförsvar klasser. Det kan ses som en hybrid sport, eftersom det oftast integrerar rörelser och traditioner från många olika sporter och kampsport. Till skillnad från karate, gör olika typer av kickboxning inte har en andlig eller mental komponent.

  • Karate är att fokusera sinnen samt organ.
  • Kickboxning ibland lärs ut i självförsvar klasser.
  • Kickboxning hänvisar till ett brett sortiment av sport.
  • Viktminskning är en fördel för kickboxning.
  • Kickboxning kan innefatta tekniker för karate.
  • Flera typer av kickboxning kan ses i tävlingsringen.