Hur väljer jag det bästa Vitamin K och Retinol Cream?

April 8

K-vitamin och retinol grädde används som en fuktighetskräm, och är särskilt effektivt runt ögonen. Välja den bästa grädde medel läsa etiketterna för att se till att den innehåller två aktiva ingredienser, och välja formeln, såsom lotion eller gel, som fungerar bäst med din hudtyp. Liksom andra hud produkter, välja en version som är allergivänliga och noncomedogenic.

Hud krämer använder vitamin K som en tillsats för att stärka huden. Detta bidrar till att minska uppkomsten av kapillärer under huden, och minskar mörka ringar under ögonen. Retinol snabbar omsättningen av celler, vilket minska uppkomsten och bromsar utvecklingen, av fina linjer och rynkor. Både retinol och vitamin K bör anges som aktiva ingredienser för att säkerställa att de är i produkten i tillräckligt höga koncentrationer för att ge resultat.

Andra aktiva ingredienser som kan vara i vitamin K och retinol grädde inkluderar kinetin, vilket minskar hyperpigmentering och uppkomsten av rynkor, coenzym Q10, vilket också minskar uppkomsten av rynkor, alfa och beta hydroxy syror, som fungerar som exfolierande, och koppar, som utlöser produktionen av kollagen i huden. Avstå från att välja en produkt med flera aktiva ingredienser, om du har känslig hud. Produkter med flera aktiva ingredienser är mer sannolikt att orsaka hudirritation än produkter med endast en eller två, och med en enklare produkt, om irritation uppstår, är det lättare att identifiera vad som orsakade irritation och byta till en produkt som inte innehåller det ingrediens.

Förutom de aktiva ingredienserna, kommer fuktighetskräm har andra produkter, såsom petroleum och glycerin, som återfuktar huden. Krämen kan också innehålla doft. Att välja en kräm som är märkt allergivänliga och noncomedogenic minskar risken för irritation och finnar som kan utvecklas med några av dessa ingredienser.

Dessa typer av ansiktskrämer finns både som geler eller krämer. Gel produkter är bäst för fet eller akne benägen hud, medan lotion fungerar bättre på torr hud. Ett undantag till detta är att lotion är alltid det bästa valet under makeup, oavsett om huden är fet eller torr. Gelen lämnar en rest som kan påverka utseendet på smink och förhindra en smidig tillämpning. Gel produkter fungerar bäst när den tillämpas innan sängen.

Efter att täcka grunderna, blir kostnaden viktigt. Priset på hudvårdsprodukter varierar vilt, så om kostnaden är ett problem, är det vettigt att shoppa runt. Produkter som finns tillgängliga i drog och lågprisbutiker kan vara lika effektivt som dyrare varuhus märken av vitamin K och retinol grädde. Förpackningen kanske inte ser så trevligt, men genom att shoppa runt, är det möjligt att hitta prisvärda alternativ.

  • K-vitamin och retinol grädde bidrar till att minska mörka ringar under ögonen.
  • En vitamin K och retinol grädde.
  • Vitamin K och retinol grädde produkter på lågprisbutiker kan vara lika effektiva som dyrare varuhus varumärken.
  • Retinol snabbar omsättningen av hudceller, vilket bromsar utvecklingen av fina linjer och rynkor.
  • Lotion med vitamin K och retinol grädde fungerar bra på torr hud.
  • Retinol har anti-aging egenskaper som kan förbättra utseendet på huden i ansiktet.