Hur jag växer en Soul Patch?

February 24

En själ lapp är en typ av skägg som liknar en pipskägg. Det är en liten ökning av ansiktshår under underläppen. Stilen blev ursprungligen populär under 1950-talet. Jazzmusiker Dizzy Gillespie krediteras ofta med att popularisera den. Att växa en själ lapp, måste du låta ditt ansiktshår växa, sedan raka allt utom området mellan underläppen och hakan.

Det finns olika varianter på själen patch. De kan vara tjock och yvig eller tunn och prydligt klippta. Innan odla denna typ av skägg, bör du bestämma vilken stil du vill ha.

En själ plåster tar lika lång tid att växa som en vanlig skägg. Först bör du sluta rakning för ett par dagar för att låta din ansiktshår att växa ut. Sedan, fukta ansiktet och applicera raklödder på ditt skägg. Raka av skägget, utom det område under botten läppen och ovanför hakan.

För att hålla din själ lapp centrerad under hakan, börja raka av örat på ena sidan av ansiktet. Trimma nedåt tills håret tas bort på den sidan, sedan upprepa processen på andra sidan av ansiktet. Använd kallt vatten för att tvätta eventuella kvar whiskers eller raklödder från ditt ansikte.

Efter att du har rakat, har du möjlighet att trimma eller styling din själ patch precis som du vill. För att trimma den, behöver du en skäggtrimmer. De flesta skäggtrimnings- kommer med avtagbara och justerbara trimnings guider.

Att trimma en själ lapp, kamma ner ditt skägg och börja längst ner på hakan och trimma upp mot munnen. Efter detta kan du ta bort den justerbara trimningsguiden och raka området runt ditt skägg. Detta gör att din ansiktshår att hålla formen som du vill att den ska ha.

En själ plåster måste hållas rena, precis som vanliga hår, så du bör tvätta och schamponera skägg dagligen. Det är acceptabelt att använda balsam, men skölj ditt skägg när du har installerat den. Balsam kan orsaka fjällning om den inte sköljs ur ordentligt. Efter tvätt, kan du använda en handduk för att försiktigt klappa ansiktshår torrt. Du kan sedan kamma ansiktshår med en bred tand kam.