Vad är miljövänliga flaskor?

March 31

Miljövänliga flaskor är behållare för att minska den negativa påverkan på planeten genom att tillverkas på ett sådant sätt att minska föroreningar, samtidigt göra dem biologiskt nedbrytbar, säkrare för konsumenterna, och till och med återvinningsbar i vissa fall. Dessa flaskor är också brukar kallas miljövänliga och gröna flaskor, eftersom de är säkrare för miljön än traditionella plastflaskor. De flesta av dessa produkter är gjorda av olika metaller, beroende på tillverkaren, och kan hittas i butiker i hela världen.

De flesta flaskor produceras är gjorda av någon form av plast, som inte anses vara miljövänlig. Även om de kan återvinnas, de långsamt fyllning deponier på grund av lättheten att kasta bort dem och bara få en ny. Plast är också skadligt för miljön när den tillverkas, eftersom det bearbetas med olika kemikalier under processen. Dessa föroreningar kommer in i luften, vattnet, och kan även intas i människokroppen.

När plast och dess föreningar får komma in i kroppen, kan det leda till tidig pubertet, bröstbildning hos män, fosterskador inom ofödda barn, och även bröstcancer hos kvinnor. De flesta av dessa förhållanden kräver stora mängder plast att sväljas, eller genom att använda flaska tillverkad med särskilda typer av plast. Använda miljövänliga flaskor kommer helt eliminera alla risker som studierna hävdar att följa användningen av plast sådana.

Många miljövänliga flaskor görs med stål. Detta material föredras för miljövänliga flaskor eftersom under tillverkningsprocessen, inga kemikalier används som kommer att finnas kvar på den färdiga produkten. Vid framställning av flaskor stål, är mindre föroreningar släpps ut i luften i jämförelse med framställning av plastflaskor. Det kan vara säkrare för konsumenterna, eftersom kemikalier inte leech in i vätskan som finns i flaskan. De är också mycket hållbara och kan användas om och om igen, vilket sparar pengar och utrymme i deponier.

Det finns andra typer av miljövänliga flaskor på marknaden, såsom glas och kartong sorter samt några plastflaskor som har tillverkats annorlunda än de traditionella. Naturligtvis är dessa inte så vanligt att hitta och oftast måste beställas via specialitet återförsäljare. Många företag sakta gör övergången till att använda säkrare och mer miljövänliga material för sina flaskor.

  • Glasflaskor betraktas som miljömässigt vänligt.
  • En återvunnen glasflaska.
  • Miljövänliga flaskor är bättre för miljön än plast vattenflaskor.