Vad är Granater?

March 14

Granater är en grupp av mineraler som kommer i en rad olika färger. De flesta människor är bekanta med almandite granat, vilket är djupt röd färg. Medan almandite är vanligt i smycken, vet många inte inser att detta bara är en av över tio sorter minerade hela världen. Det finns även blandningar av sorter, inklusive några färgförändrande typer som är de enda kända granater för att komma i blå toner.

Granater är vanligen sammansatta av mineraler såsom magnesium, järn, kalcium och aluminium. Förekomst av andra mineraler som krom eller titan kan påtagligt påverka färg. Granater i någon färg har en hårdhet på 6,5 till 7,5 på Mohs skala. Även vackra, måste man vara försiktig med dessa stenar, och bärare bör nog ta bort granat smycken innan de vidtar hushållssysslor.

Eftersom granater är ganska vanligt, de är ett utmärkt val för den som tittar på sina pocketböcker. Med flera färger att välja mellan, kan en god kvalitet sten väljas för praktiskt taget alla smycken krav. Röda och rosa sorter med god tydlighet kan ofta köpas i 9:55 karat storlekar med det genomsnittliga priset på 20-40 dollar (USD) per karat.

För älskare av granater, är följande en lista på några granat sorter:

Idag, röda granater är Birthstone av januari. Eftersom granater kan hittas på så många platser, folklore rör dem är riklig. De är förknippade med healing, och några forntida kulturer trodde granater kunde faktiskt minska inflammation. Granater är tänkt att höja stämningen och ge bäraren styrka och skydd under oroliga tider. De betyder också tillgivenhet när utväxlas mellan vänner, och lovar att dessa två vänner inte kommer att skiljas för lång.

  • Granater är ett billigare alternativ till rubiner.