Vad är statlig lånegaranti Lagar?

March 23

Federal garantilagar anges USA regeringens löfte att betala en skuld om de ursprungliga underhållsskyldige inte betalar på lånet. Ett antal federala garanti lagar finns i en mängd olika program, allt från studielån till verktyg. Federal garantilagar möjliggör vanligtvis en gäldenär att kvalificera sig för ett lån till bättre villkor än vad som skulle vara tillgängliga utan garanti för betalning.

Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) är resultatet av en av de större garantilagar, se till att medel som deponerats av medborgarna i deras banker kommer att förbli intakt. Finansiella lagar såsom de bemyndigande FDIC säkerställa investerarnas förtroende och stabiliteten i banksystemet. Utan en statlig lånegaranti, kunde marknaden upprepa en krasch som utlöste en körning på banker 1929, upprepa en djup depression som den som på 1930-talet.

Andra federal garantilagar är utformade för att stärka ett segment av marknaden som annars skulle kunna flundra i avsaknad av statliga stöd. Till exempel skulle många landsbygds konsumenter hitta verktyg svåra att få och dyra att underhålla i avsaknad av federala garantier på marknaderna allmännyttiga. Small Business Administration stärker ekonomin genom att göra lån till företagare till förmånliga priser som skulle vara otillgänglig för ett riskfyllt företag genom en privat långivare. Eleverna har råd att gå på college genom många federala garantilagar som garanterar förmånliga priser på studielån. I utbyte, USA drar nytta av en mer utbildad pool av arbetskraft.

Viktiga gemenskapsprogram för att hjälpa medborgarna kan få lån med låg ränta genom federala garantilagar. Den välgörande karaktär många program skulle göra att få lån för att förbättra tjänster eller göra förbättringar kapital svårt i avsaknad av den federala garantin. Pension Benefit Garanti Corp (PBGC) ser till att pensionerade arbetare kommer att fortsätta att få sina pensioner om företaget doling dem veck.

Den federala regeringen inte direkt låna ut pengar till sökande inom garantiprogrammet, utan snarare ersätter banken som gör lånar pengar. Om sökanden fallerar på det amerikanska finansdepartementet kommer att betala resterande till banken. Denna hastighet för fallissemang vägas in de kostnader och räntor i samband med programmet.

Det finns även garantilagar statliga som verkar i mindre utsträckning under samma princip. Ett exempel på detta är en statlig garanti av försäkring. Alla försäkringar regleras av nationell lag, men varje stat har en annan garanti för betalning vid försäkringsbolaget blir insolvent.

  • Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) ser till att medel som deponerats av medborgarna i deras banker kommer att förbli intakt.