Vad är rävkaka?

September 8

Rävkaka är en giftig ört från Stryknin träd, som växer i Australien, Sri Lanka och Ostindien. Det är ibland känd av vanliga namn "Quaker knappen" och "gift mutter." Historiskt rävkaka har använts för att döda skadedjur. Det var också en gång används internt för att behandla djur och människor som en form av växtbaserade terapi. På grund av rädsla för förgiftning och död, är växtbaserade terapi med rävkaka inte längre allmänt praktiseras.

Dess rykte som medicinalväxt härrör från överflödet av alkaloider i rävkaka. Dessa kvävebaserade växtkemikalier kan göra användarna mer immuna mot sjukdomen, trots närvaron av giftet, enligt vissa alternativ medicin utövare. Alkaloider i rävkaka också krediteras med att öka kroppens reaktion på stimuli genom att nervcentra i kroppen känsligare.

Denna ökade känslighet leder till ökad reflexivitet av vissa muskler. Ibland muskel reaktioner på denna ört kan vara för stark, vilket leder till spasmer och kramper. Muskler i ryggraden och benen är mest mottaglig för örten, men alla muskler, inklusive hjärt- och lung muskler, kan påverkas.

Förmågan att utlösa muskelreaktion och sammandragningar historiskt gjort växten en effektiv behandling för att inducera tarmrörelser eller kräkningar. Den användes i tonika påstås att läka tarmkanalen, rena kroppen och lindra förstoppning. Rävkaka användes också för att förbättra cirkulation och andning på grund av dess muskelstimulerings befogenheter.

Vissa användare av rävkaka rapport att alla fem sinnen är förhöjd, så att de kan höra, känsel, smak, lukt, och se mer livfullt. Detta har lett till rekreation av ört med narkotika. Brottsbekämpande studier hävdar att den illegala droger kokain, LSD och heroin ibland spetsad med rävkaka.

De som försöker använda anläggningen för terapeutiska fördelar använda den endast i mycket små mängder. Örten används vanligen i en soppa med inte mer än en 1-procent koncentration. Vid höga koncentrationer kan kramper uppstå. Läkemedel som innehåller rävkaka innehåller antingen alkaloid stryknin eller brucin.

Stryknin används främst eftersom det är starkare än brucin. Vid höga doser av stryknin, muskelspasmer i ryggen är möjliga. Enligt medicinska studier har vissa patienters ryggar böjda bakåt på grund av de konvulsioner från driven stryknin. Detta åtföljdes av smärtsamma spasmer, letargi, och ibland död, hävdade medicinska rapporter. Stryknin brukar levereras genom muntliga medel eller en injektion med en blandning saltvatten.

Brucin är typiskt tillgängligt i tinkturer, pulver eller extrakt. Även om det inte är lika kraftfullt som stryknin, medicinska experter varnar för att det fortfarande kan vara en farlig komplement. Tecken på att en person har utsatts för för mycket rävkaka inkluderar träningsvärk, tight käken, och smärtsam andning. Styva lemmar och hyperaktivitet är också symptom.

  • Studier tyder på att heroin ibland spetsad med rävkaka.