Vilka är de olika typerna av Yoga för Män?

September 8

Män är välkomna i nästan alla yogaklasser, och yoga brukar anses lämplig för människor i alla kön. Trots detta finns det vissa typer av yoga som är särskilt riktade till män. Vissa klasser får marknads och riktade till män i hopp om att locka kunder som vanligtvis inte skulle tänka på att göra yoga. Yoga för män är vanligtvis inte något mer intensiv eller svårare än normalt yoga av olika sorter, men den kan ges på ett sätt som tilltalar män. I vissa fall kan yoga för män betonar styrka och flexibilitet över mental klarhet, men detta är inte alltid fallet.

Yoga är inte en verksamhet som brukar könssegregerad eftersom det är mycket individuellt. Vissa typer av yoga, såsom bikramyoga, kan överklaga mer till män än andra typer på grund av upplevd intensitet eller konkurrenskraft. Trots detta är hatha yoga och andra typer ofta utmanande nog även för män som är vältränad. Yoga för män måste läras på en nivå som är lämplig för individens kropp, vilket skiljer sig från man till man.

Det stora problemet med yoga för män är inte att den verksamhet som utförs i yoga är inte lämpliga för män, utan snarare att de inte marknadsförs till män. Detta är ett socialt problem i många områden snarare än en dissonans mellan traditionellt manliga övningar och fördelarna med yoga. Som sådan, mycket av fokus för yoga för män är att förklara för män varför övningarna kan vara värdefulla. Detta sker ofta genom att visa idrottare hur yoga lämnar ersättningar för andra sporter samt hur yoga kan bygga muskler.

I många fall är yogaställningar används som warm-ups för andra övningar, eller de kan användas för att ge variation under träning. När yogaklasser är riktade till män, kan fokus dras till axlar och höfter, som är områden som många män får täthet. Personliga tränare kan rekommendera yoga för män som har upplevt vissa typer av skador eller som är stel i vissa områden. Utföra dessa rekommenderade yoga rörelser kan vara till stor hjälp med healing.

Fördelar med yoga för män är många, så även om det inte finns en män yoga naturligtvis tillgängliga i en mans område, kan en coed naturligtvis vara en bra investering av tid och energi. Komma förbi frågorna vissa män har med att utföra en aktivitet som de ser som feminina kan avslöja en mycket trevlig tidsfördriv. Som yoga brukar lärs ut till båda könen på en gång, kan detta vara en stor aktivitet för par, vänner eller familjer att göra tillsammans.

  • En Bikram Yoga klass består av en ansträngande krets av 26 asanas som görs två gånger.
  • Ashtanga och bikramyoga har en serie poser, eller asanas, som ger en utmanande träningspass.
  • Yoga traditionellt utövas av både män och kvinnor.
  • I vissa fall är yogaställningar görs som en uppvärmning praktik under atletisk träning.