Vad är en Vacuum Sealer?

July 24

En vakuum sealer är en enhet som normalt både tar bort luft från, och sälar, en speciell typ av plastpåsen. Dessa produkter är oftast används för att konservera livsmedel, men de kan vara användbara för andra syften också. Grundläggande privata användningsområden tätningsmedel har en sug motor och en värmeförseglare ombord, medan några av de kommersiella kvalitet versioner får använda en utombordare luftkompressor.

För det mesta, är en vakuumförseglare användas med livsmedel. Hållbara livsmedel som har vakuum förseglade får behålla sin fräschör under en längre tid än om den lämnas öppen för luften. Dessa produkter kan också hjälpa objekt motstå frys bränna också.

En standard vakuumförseglare har normalt tre alternativ för tätnings mat. Först får punkter placeras inuti en förformad plastpåsen och den öppna änden av påsen skulle placeras i maskinen. Sealern bör sedan vakuum ut luften ur påsen.

Efter luften avlägsnas, vakuum sealer tätar oftast påsen. Detta åstadkommes i allmänhet med värme, så att plasten smälter och skapar en fast förslutning. Påsen kan sedan endast öppnas genom att skära den under värmeförsegling.

För det andra, många tätningsmedel tillåta användare att skapa egna stora väskor från en rulle av specialplast. Användaren mäter vanligtvis ut plasten och skär den till önskad längd. Sen han eller hon vanligtvis värma tätningen ena änden av plast, sätta objekt inne i nybildade påsen och placera den andra, öppna änden i vakuum sealer. Enheten suger sedan ut luften och värme tätar väska.

Tredje, vissa av dessa apparater har bilagor som tillåter dem att vakuum särskilda kapslar också. Typiskt driver en slang från vakuumförseglare till ett fäste på locket till kapseln, där det tar bort luften. Kapslarna är oftast stängda tills locket skruvas, bryta förseglingen.

Vissa tätningsmedel erbjuder flera hastigheter på sug, så att användarna kan anpassa mängden pressen på maten. Enheter som har justerbar sug kan erbjuda speciella inställningar för olika typer av livsmedel. Denna funktion kan tillåta användare att stoppa en sug process tidigt för att undvika krossning mjuk mat.

Det finns andra typer av vakuum tätningsmedel än standard privata använda modeller. Vissa enheter är helt enkelt handhållna dammsugare som fäster specialdesignade väskor, och ofta inte kräver värmeförsegling. Industri tätningsmedel är oftast stora, automatiserade maskiner. Kommersiella tätningsmedel arbetar oftast på ett liknande sätt som privata, men de hanterar i allmänhet en större kapacitet.