Vad är Yi Yi Ren?

May 3

Yi Yi Ren, även känd som Coix frön eller Jobs tårar, kommer från Fujian, Hebei och Liaoning provinser i Kina. Den har oftast en oval form och en vit yta. Det smakar sött och har kylande egenskaper. I traditionell kinesisk medicin, fröna behandla tillstånd som relaterar till mjälten, magsäcken, lungor, hud, lever och tjocktarm.

Den Yi Yi ren anläggning ser ut högt gräs som når cirka 3 till 7 fot (1 till 2 meter) i höjd. Under hösten, de äggformade frön mognar och skördas. Fröna sedan skalade att avlägsna skalet och ibland också röra i ugn eller wokad tills ytan blir gul. Asiatiska marknaderna säljer ofta råa och tillagade frön, men oftast bara specialbutiker säljer te och pulverformer.

Sedan ca 100 e.Kr., har Yi Yi ren rekommenderats för behandling av smärta och stelhet i extremiteter. Användningen av fröna i medicin spridit sig till Japan under överföringen av kinesisk ört systemet till Japan på 16-och 17-talen. När kinesiska medicinen trädde den amerikanska marknaden under 1980-talet, yi Yi Ren var en ingrediens i en av de första kinesiska örtblandningar.

Yi Yi Ren främjar hälsan hos olika inre organ, särskilt mjälten och lungorna. Det tar bort värme, minskar svullnad, lindrar ledvärk, rensar värme, eliminerar slem, dränerar pus och utlöser diures. Kinesisk medicin utövare också använda den för att behandla diarré, reumatism, artrit och cancer. Ingredienserna i fröna också sagt att behandla hudsjukdomar och förbättra hud, hår och naglar. En studie fann yi Yi Ren för att förbättra cytotoxisk aktivitet, vilket skulle kunna hjälpa kroppen att bekämpa virusinfektioner.

Vanligtvis en sjuk person tar 0.35 gram till 1 ounce (10 till 30 g) av yi Yi Ren per dag, beroende på det tillstånd som behandlas. Fröna har endast måttlig styrka, så personer som lider av svåra sjukdomar tar ofta 1-2 ounces (30-60 g) under en lång tidsperiod. Fröna brukar mals till pulver eller kokt i vatten med hjälp av en speciell avkok teknik. En annan teknik innebär en kombination fröna med ris att äta i en måltid. Yi Yi Ren har inga kända biverkningar, men varje person som har för avsikt att använda den som ett komplement eller medicin bör rådfråga en kvalificerad sjukvårdspersonal.

  • Yi Yi Ren kommer från Fujian, Hebei och Liaoning provinser i Kina.
  • Kinesisk medicin använder Yi Yi ren att behandla artrit.
  • Yi Yi renpromotes hälsan hos olika inre organ, särskilt mjälten.