Vad är Private Brands?

January 30

Ibland kallad house brands, privata varumärken är varumärken som ägs av återförsäljaren istället för den enhet som producerar produkten. Begreppet privata branding är inte ny och används i många olika branscher. De flesta människor är vana att se de privata eller egna märken som visas parallellt med nationella varumärken på hyllorna i livsmedelsbutiker, apotek och många andra butikskedjor.

Begreppet privata varumärken har funnits i många decennier. Redan i mitten av 19-talet, det finns tecken på de första stora varuhus avtal med leverantörer till private label del av de varor som såldes på butikshyllorna. Trenden har fortsatt till denna dag, med några av de mest välkända detaljhandels enheter ibland locka kunder baserat på kvaliteten på deras hus eller butikernas egna märken samt deras val av nationella varumärken.

Återförsäljare som marknadsför egna varumärken gynnas av verksamheten på flera sätt. För det första finns det inget behov av att fastställa tillverkningsanläggningar för att producera de varor eller tjänster som erbjuds. Återförsäljaren behöver inte anställa ytterligare medarbetare, hantera förvärvet av råvaror, eller låta lagringsutrymme för färdiga varor tills de säljs till en kund. Eftersom någon annan har att göra med uppgifter om den typen, är betydligt mindre än om verksamheten försökte producera de varor på egen hand overhead för återförsäljaren.

En annan fördel med användningen av privata varumärken är att återförsäljaren inte behöver sjunka en hel del tid och pengar i forskning och utveckling av nya produktlinjer. De tillverkare som producerar varorna och ordna för privata märkning bedriva denna typ av verksamhet, sedan erbjuda återförsäljaren möjlighet till privat varumärke eventuella nya produkter eller tjänster leverantören beslutar att marknaden. Ofta är återförsäljaren görs invigt resultaten av fälttester och identifiering av den nischmarknad där varan eller tjänsten kommer sannolikt att skapa intresse, och kan avgöra om de vill gå efter just den marknadssektor.

För tillverkaren, privata varumärken ger också ett annat uttag för att distribuera sina produkter eller tjänster. Genom att producera samma varor som för deras nationella varumärkes distribution och märka dem med privata varumärken för olika kunder, är produktionsvolymen ofta högre än den annars skulle vara. Detta leder till mer nettovinst för tillverkaren i det långa loppet, att hjälpa företag att förbli stabil även i tuffa ekonomiska tider.

Medan många människor tänker automatiskt av stormarknad produkter när de hör av privata branding, är det faktum att många olika branscher rutinmässigt använda privata varumärken. Återförsäljare av elektronisk utrustning, telekommunikationstjänster, läkemedel, och även kläder ihop ofta att sälja produkter namn märke under eget privata varumärke.

  • Privata varumärken är varumärken som ägs av återförsäljaren istället för den enhet som producerar produkten.