Vad är Arnica 30C?

July 31

Växter som sägs ha medicinska egenskaper kan framställas för användning i en mängd olika sätt. En växt, känd som Arnica montana, eller helt enkelt arnika, kan sättas in i en enkelt användbar form genom att bereda en lösning av dess aktiva föreningar. Dessa aktiva substanser kan extraheras till alkohol i en form som kallas en tinktur, och en droppe av denna tinktur blandas med 99 droppar vatten för att göra en utspädning som är 1 centismal (1c) starkt. Upprepa denna process genom att ta en droppe från den nya lösningen och tillsätta 99 droppar vatten skapar allt lägre utspädningar. Efter 30 sådana späd, är resultatet en 30c lösning, känd i detta fall som arnika 30c.

Arnica 30c finns ibland som en flytande lösning, och det kan också sättas i salvor, krämer eller lotioner läkemedel. Preparaten kan variera något om deras rekommenderad användning, men de är i allmänhet tillämpas som aktuella åtgärder, vilket innebär att de kan gnuggas direkt på huden. Taget andra sätt, till exempel oralt, vissa arnica förberedelser har en sannolikhet för att orsaka allvarliga, biverkningar och med livshotande.

Information från University of Maryland har sagt att trots den möjliga faran från koncentrerad arnika, kunde mer utspädda preparat som arnika 30c vara säkert för intern konsumtion. Slåttergubbe innehåller föreningar som helenalin som kan vara potentiellt farliga när de intas i stora mängder. Kraftigt utspädda former av anläggningen innebära mindre risk, dock. Helenalin misstänks av vissa forskare att ansvara för att ha effekter som tumördödande och anti-inflammatorisk aktivitet.

Studier i den vetenskapliga tidskriften, Cancer kemoterapeutiska Pharmaceuticals har identifierat föreningar i Slåttergubbe som kan få tumördödande och anti-inflammatoriska egenskaper. Det är den antiinflammatoriska karaktären av dessa föreningar som är den främsta orsaken till användningen av arnika 30c i homeopatiska medel. Bevis sammanställts av University of Maryland visar att insektsbett och stick, blåmärken, muskelvärk, reumatism och stukningar är alla förhållanden som eventuellt kan svarar på behandling med preparat som innehåller arnika.

Andra värk och smärta som involverar muskler och ben är potentiella kandidater för behandling med Arnica 30c. Schweiziska studier vid Valens kliniken för Reumatism undersökt hur män och kvinnor som drabbats av artros i knä besvarade preparat som innehåller arnika. Stelhet och smärta som normalt orsakades av artrit minskade avsevärt efter en period av behandling med medicineringen. Liknande smärta orsakad av skada eller ansträngande aktiviteter kan också svara på föreningar som innehåller denna växt.

  • Den Arnica montana kan sättas in i ett bekvämt användbar form för att förbereda en lösning av dess aktiva föreningar.
  • Arnica används för att främja läkning och minska blåmärken.
  • Flytande Arnica 30c kan läggas till hudkrämer och andra aktuella lotion.