Ge din Råvaror Portfolio en buzz genom att investera i Coffee

October 10

Som med ett antal andra råvaror, är kaffeproduktion domineras av en handfull länder. Brasilien har historiskt varit den översta producent av kaffe i världen och har haft denna position under flera decennier. Traditionellt har Colombia höll andra plats, men itâ € s förlorade den positionen till upp-och-uppstickare som Vietnam och Indonesien. Tabell 19-1 listar de största kaffeproducerande länderna.

Land Kaffe Produktion (Tusentals Väskor)
Brasilien 39470
Vietnam 18000
Indonesien 11380
Colombia 8500
Indien 4827
Etiopien 4500
Mexiko 4200
Honduras 3527
Guatemala 3500
Uganda 3000

Källa: International Coffee Organization

Storskalig kaffeproduktion mäts i påsar. En påse med kaffe väger 60 kilo, eller cirka 132 pounds.

Om du vill att ytterligare undersöka alla detaljer i kaffemarknaden, Mark Pendergrastâ € s utmärkta bok Uncommon Grounds: Historien om kaffe och hur den förändrat våra World (Basic Books), för att hjälpa dig att förstå mekaniken i den globala kaffe handel. Du kanske också vill besöka dessa webbplatser för mer information:

  • International Coffee Organization
  • National Coffee Association i USA

Precis som att välja rätt smak är viktigt när du köper din kopp kaffe, känna till olika typer av kaffe tillgängliga för investeringar är avgörande. Worldâ € s kaffeproduktionen är ganska mycket består av två typer av bönor:

  • Arabica: Arabica kaffe är den mest odlade kaffefabrik i världen och står för mer än 60 procent av den globala kaffeproduktionen. Arabica odlas i länder så olika som Brasilien och Indonesien. Itâ € s premiumkaffeböna, lägga till en rikare smak till varje brygd, och, som ett resultat, är den dyraste kaffebönor i världen. På grund av sin höga kvalitet, det fungerar som riktmärke för kaffepriserna över hela världen.
  • Robusta: Robusta står för cirka 40 procent av den totala kaffeproduktion. Eftersom itâ € s lättare att växa än Arabica kaffe, itâ € s också billigare.

Det finns flera sätt att investera i kaffeproduktionen. Ett sätt är att köpa kaffe på terminsmarknaden; den andra är att investera i företag som är specialiserade på att köra gourmet coffee shops.