Vad är Granny kvinnor?

March 9

Termen granny kvinnor förknippas med barnmorskor och healers som praktiserade i slutet av 19 och början av 20-talen. Dessa kvinnor, som vanligtvis finns i Appalachia och Ozark Mountain regioner, var äldre kvinnor som vårdas människor i områden som inte har många andra alternativ för sjukvården. I själva verket skulle granny kvinnor ofta de enda hälsovårdpractitioners i några av de fattigaste och mest avlägsna regioner. Dessa kvinnor var högt respekterad för sina kunskaper och erfarenheter och var oftast uppmanade till naturlig läkning, såsom med örter, och hjälpa kvinnor med förlossning.

I allmänhet gjorde granny kvinnor inte har formell utbildning i medicin; många av dem åberopade erfarenheter och information som de fått från andra healers. Till exempel skulle en mormor kvinna har lärt sig ett nytt botemedel från en annan healer och delade hennes botemedel också. Dessutom rättsmedel och tekniker ofta vidare från en generation av healers till nästa.

Granny kvinnor var oftast experter om användningen av växter i healing. De skapade helande botemedel genom att välja rätt örter i de mängder de trodde var bäst och kokt eller infunderas dem att skapa sina behandlingar; de använde också örter för att skapa salvor. Intressant nog används ofta olika delar av en anläggning för olika ändamål. Till exempel kan de dela bladen, frukt och rötter i en anläggning för en mängd olika åtgärder. Dessa kvinnor tog också säkerheten hänsyn lärande vilka växter var säker att använda, vilka skadliga egenskaper de kan ha, och den bästa tiden att skörda dem.

Ofta gravida kvinnor uppmanade granny kvinnor för hjälp med sina graviditeter samt för hjälp med förlossning. Att ha en bebis kan vara farlig, särskilt i de mest avlägsna områdena, som läkare kanske inte tillräckligt nära för att komma till den blivande modern i tid. Istället granny kvinnor vanligtvis agerat som barnmorskor, inte bara för normala arbete och leveranser, men också för dem som var komplicerat och riskabelt.

Så småningom var det en nedgång i användningen av mormors kvinnor, vilket motsvarade en förbättrad tillgång till läkare, även på landsbygden. Som det medicinska samfundet växte och utbildning blev allt viktigare. I många fall är dessa healers, som hade tidigare varit i hög efterfrågan i sjukvården, inte kunde konkurrera med utbildade, utbildade läkare - några granny kvinnor var ännu analfabeter. Som licenskrav och medicinska normer fick fäste, dessa äldre healers ofta upphört att öva. Några historiska konton rapporterar dock att några av dem kan ha fortsatt sina läkande insatser i hemlighet.

  • Granny kvinnor ofta hjälpt med graviditeter, samt förlossning.