Hur till Spår Ditt krav från Inlämning till betalning Medical Billing

March 11

Som en medicinsk fakturering professionell, kommer din ansökan att ta en (potentiellt mödosam) resan på vägen från inlämning till betalning. Skadeprocessen börjar när du anger CPT och ICD-9-koder i fakturering programvara, men det doesnâ förvisso € t slut där. Naturligtvis inte alla inlagor har lyckliga slut; de fastnar på vägen. I så fall måste du lämna in ett överklagande.

Allt som händer i anspråk processen är beroende på vilket program du använder för att koden. Tänk på detta program ryggraden i det du gör. Det förbereder påståendet att läggas fram för påståenden clearinghus.

Funktioner i programvaran

Många olika typer av fakturering programvara finns tillgängliga, men de alla att du kan skriva in proceduren koder och diagnoskoder, samt providerâ € s avgift för varje kod, patientâ € s försäkringsinformation (försäkringsnummer och gruppnummer) och payerâ € s adress. Programvaran också länkar varje betalare till en specifik betalare ID.

De flesta av de nyare versionerna av fakturering programvara är kompatibla med elektroniska journaler (EMRs), i vilket fall faktureringsmoduler av programvaran ingår med de kliniska moduler i patientâ € s rekord. Vad detta betyder är att den kliniska personalen kliniska går in i klinisk information och ger ytterligare dokumentation av medicinsk nödvändighet.

Här är några andra funktioner som du kan stöta på:

  • Vissa kontor använder fakturering programvara som länkar till deras elektroniska journaler, medan övriga kontor har möte specifik information (möter tider, namnen på klinisk personal som deltar i mötet, och så vidare) som lagras i fakturering programvara. Denna information är användbar för lagerändamål, för att fastställa kostnaden för varje patientâ € s vård och i händelse av eventuella rättsliga utredningar.
  • Vissa kontor har säkerhetsredigeringar på plats som ger tillgång till olika delar av denna programvara baserad på employeeâ € s behov av att veta eller avslut. Tillgång till patientâ € s personliga historia, till exempel, kanske inte ses av fakturerings personal och tillgång till patientens demografisk information, såsom personnummer, kanske inte kan visas av denna avgift-sjuksköterska.

Många typer av fakturering programvara och system finns tillgängliga, och den som du använder beror på providerâ € s behov och budget, men det primära syftet med all fakturering programvara är att fungera som en plattform för att förbereda påståendet att börja sin resa, som avslutas när leverantören erhåller betalning från försäkringsbolaget eller annan betalare.

Kontrollera att rätt kontrakt laddas i fakturering programvara

Normalt betalar kontrakt som redan laddats in på kontoret fakturering programvara så att när du skriver in informationen, länkar programvaran automatiskt varje procedur till rätt betalning skyldig av betalaren kontraktet.

Att ha rätt kontrakt laddad sparar tid eftersom det underlättar betalning utstationering på baksidan slutet av fordran. Herea € s varför: När försäkringsbolaget gör en betalning, är betalningen skickas till varje patient konto. Den person som ansvarar för utstationering betalningar kallas betalnings affischen. Om avtalet ISNA € t laddad korrekt måste betalnings affischen kontrollera varje betalning för att se till att itâ € s rätt.

I små företag, kan betalningen affischen vara kontorschef eller annan front office associera. Större företag, inklusive de flesta faktureringsbolag, har anställda vars jobb är begränsad till bara publicera betalningar till rätt konton.