Hur packa dina hjullager

December 16

Om du har skivbromsar, ompackning hjullager ISNA € ta svårt jobb. Itâ € är bara det att du inte kan få de bromsok tillbaka på höger, vilket kan orsaka bromsarna inte fungerar. Om du har trumbromsar, bara att sätta igång och packa lagren själv. Följ dessa steg för att packa om hjullager för trumbromsar:

Jack upp bilen och ta bort ett hjul.

Använd pallbockar för säkerhet!

Hur packa dina hjullager

Om du har en hubbed trumma, bända fettet locket från slutet av navet, ta bort sprinten och skjut kronmuttern eller mutter-lock-och-mutter kombination av spindeln.

Hoppa över detta steg om du har en flytande trumma.

Hur packa dina hjullager

Skjut yttre lager, med brickan framför den, utanför spindeln.

Som ni kan se här, lagren är oftast koniska rullager, inte kullager.

Kontrollera fettet i utrymmena mellan lagren. Donâ € Torka t bort fettet!

Om fettet har glittriga silverpartiklar i den, eller om rullarna kämpar eller kluvet, du måste byta ut lagren. Om de yttre lagren är skadade, de inre lagren är förmodligen också.

Rengör de yttre lagren ordentligt i lösningsmedel eller fotogen med en gammal pensel.

Donâ € t rök vid rengöring lagren! Bli av allt gammalt fett att inspektera lagren ordentligt. Dessutom, när du packar lagren med nytt fett, don du € t vill ha någon gammalt fett förstöra nya saker.

När lagren är blanka och rena, skölj dem med vatten och torka dem, eller använd bromsrengöringsmedel för att ta bort lösningsmedlet.

Om du packar nytt fett över lösningsmedel, kommer fettet lösas upp och du € ll förstöra dina lager.

När lagren är rena och torra, titta på rullarna för tecken på slitage.

Om rullarna är urholkad eller blåaktig färg, eller om man nästan kan glida rullarna ur sin plats, byt lagret och dess ras, som pressas in i navet.

Ta en gob av hjullagerfett och placera den i handflatan med din vänstra hand.

Du kanske vill investera i några tunna, engångsplasthandskar för det här jobbet.

Hur packa dina hjullager

Tryck på lagret i gob av fett med hälen på den andra handen som visas.

Detta tvingar fett i lagret och ut i den andra änden. Se till att du arbetar fettet i varje lucka i lagret. Du vill att det ska vara trevligt och äckligt. Lägg sedan din bäring ner på din ren trasa.

Dina inre hjullager låg i centrumhålet på trumman eller skivan. Vid denna tid, måste du bestämma om du € åter kommer att ta bort de inre lagren för att kontrollera och packa dem. Generellt sett, om de yttre lagren ser okej, de inre är okej också. Om du € inte planerar att packa de inre lagren, försök inte att ta dem ut ur sitt säte i trumman.

Om du packa de inre lagren, skjut bromstrumman mot dig, med de inre lagren fortfarande på plats.

Donâ € t skjut trumman helt utanför spindeln. Istället skruva justeringsmuttern tillbaka igen, dra trumman mot dig, och skjut tillbaka. Justermuttern ska fånga det inre lagret och dess fett sigill och befria dem från insidan av navet.

Rengör och packa de inre lagren.

Använd den teknik som beskrivs för rengöring och förpackning dina yttre lagren. Torka ur hålet i navet av trumman där det inre lagret var; sedan ta en gob av fett och smidigt det i hålet.

Se till att fettet fyller tävlingarna inuti navet där lagret passar. Torka bort överflödigt fett runt utsidan av hålet så att det doesnâ € t flyga runt när bilen? € s i rörelse, möjligen skada dina bromsar.

Sätt det inre lagret i navet med den smala änden först och sprida en film av fett runt tätnings änden (den platta, släta sidan).

För att passa den nya fetttätningen på plats ordentligt och skjut det i jämnt; annars kommer det att böjas eller brytas och du € ll förlora fett.

Hitta ett ihåligt rör eller en stor sockel från en hylsnyckel uppsättning som har ungefär samma diameter som tätningen. Med den platta, släta sidan av tätningen mot dig, placera tätningen i öppnings navet, och använd röret eller uttag för att flytta den till navet försiktigt och jämnt. Den nya tätningen ska hamna i nivå med utsidan av navet eller något i den.

Försiktigt ihop allt i omvänd ordning.

Använd diagrammet i steg 3 för att hjälpa dig att få allt tillbaka på rätt sätt.