Vad är Brookings Effect?

January 8

Brookings Effect är en spännande meteorologiska effekt som orsakar klimatet runt Brookings, Oregon, att förbli tempererat nästan året runt. På vintern, när resten av Oregon är kall och våt, kan Brookings uppleva varma, soliga dagar som skulle vara mer lämplig under sommarmånaderna. Brookings Effect skapar väderförhållanden som leder Oregonians att hänvisa till området som Banana Bält; lokalbefolkningen också ibland kallar Brookings Effect Chetco Effect, namnge den efter en stor flod i området.

Flera faktorer kommer tillsammans att skapa Brookings Effect. Den första är geologi i regionen; Southern Oregon har en bergskedja som går genom området, med Brookings och dess omgivningar på lä av bergen. Detta innebär att Brookings är väl lämpad att dra nytta av flöden av varm, torr luft som utvecklas på läsidan av bergen. Dessa flöden av varm luft, som kallas Chinook vindar, bildas när luft blir trycks ned som den korsar ett berg, värmer upp i processen.

Brookings är också idealiskt positionerade för att dra fördel av meteorologiska förhållanden i området. På sommaren, högtrycksryggar bildas i området, vilket orsakar varm luft från inlands dalar Kalifornien för att flöda in i Brookings regionen. De varma vindar trycker också svalare offshore vindar bort, främja klar himmel och varmt väder.

Tack vare Brookings Effect, är Southern Oregon en populär plats. Kuster Pacific Northwest är ökända för att vara cool och ofta grumlig eller dimmig, men Brookings är i stort sett befriad från detta fenomen. Besökare till Banana Belt ofta medvetet välja region, så att de kan njuta av den naturliga underverk i nordvästra USA samtidigt gynnas tempererat väder, med invånare njuter av möjligheten att odla en rad olika grödor och blommor tillsammans med den trevliga året väder.

Flera andra regioner i världen har klimatfenomen som liknar Brookings Effect, skapade genom landskapet, meteorologi, och geologi. Dessa regioner blir ofta kända resort och semesterorter, eftersom det är svårt att hålla en hemlighet om behaglig året runt väder. Däremot kan vädret i sådana områden också vända sig mot de boende, speciellt på sommaren, när temperaturen kan bli obehagligt eller till och med farligt hot.