Rengöring ett hagelgevär

October 13

Hagelgevär finns i många varianter; halvautomatisk, enkel pipa, dubbelpipiga, och pump. Det finns också olika mätare; 10, 12, 16, 20, och 28. Oavsett vilken typ eller mätare av ditt hagelgevär, grundläggande instruktioner för rengöring är desamma. Medan rengöringsproceduren är unik för olika sorter och mätare, grunderna i rengöring förblir desamma. Innan du försöker rengöra din hagelgevär, följa tillverkarens anvisningar för att lasta och avveckla den. Placera alltid din ammunition till ett separat rum innan du börjar att rengöra din hagelgevär och sedan följa dessa instruktioner för att ta bort pipan:

 1. Om du har en enkelskott hagelgevär, ta av underarmen och ta pipan.
 2. Om ditt hagelgevär är pump action, skruva upp på rörformade kammaren efter att skjuta åtgärden hela vägen tillbaka, och sedan skruva av pipan borta från pistolen.
 3. Skjut pipan bort av en halvautomatisk hagelgevär genom att dra handlingen hela vägen tillbaka, skruva av underarmen locket och skjut sedan underarmen bort av pistolen.

När du har tagit bort pipan från ditt hagelgevär, kan du börja att rengöra den. Medan det finns olika uppfattning bland vapenexperter som till rätt redskap för rengöring skjutvapen, grunderna är fortfarande desamma. Medan vissa av utrustning som beskrivs i denna process kan vara okonventionell, är detta det enklaste och billigaste sättet att rengöra ett hagelgevär:

 1. Med hjälp av en burk av WD-40 med ett sprutmunstycke, spraya produkten in i cylindern från en ände, och sedan den andra.
 2. Använd en borrning borste för att skrubba genom pipan.
 3. Öppna ett nytt tampong inrymt i en papp applikator. Fluff det öppet, placera den på slutet av rengöringsstaven och skjut det hela vägen genom pipan tills den kommer ut i andra änden.
 4. Spray WD-40 ner pipan på pistolen igen.
 5. Vänd tampongen över, utsätta den rena sidan, och rammar den genom pipan med din städning spö igen.
 6. Håll pipan upp till en ljus och se om det finns någon kvarvarande rester. Om det finns, upprepa tampongen rengöringsprocessen.
 7. Mätta annan ren tampong med vapenolja, och kör den genom pipan.
 8. Torka av alla metalldelar ditt hagelgevär med vapenolja, med stor omsorg att inte få olja på trä lager av din pistol.
 9. Applicera små mängder vapenolja till alla rörliga delar ditt hagelgevär.
 10. Sätt ihop ditt hagelgevär och test för funktionalitet.

Om du råkar få vapenolja på trä delar av din hagelgevär, omedelbart torka den med en torr trasa. Gun olja kan mjuka upp trä, lämnar den sårbar för repor och bucklor. Använd mindre mängd vapenolja på din handling och bild, som alltför mycket kan förhindra inverkan från att fungera korrekt.