Vad är Sindhi Biryani?

Den persiska ordet för "stekt" biryani är en månghundraårig familj av Mellanöstern och södra Asien rätter blandnings ris, kött och grönsaker, varvat med olika komplexa blandningar av distinkt arabiska kryddor. Sindhi biryani är Pakistans version av skålen, inklusive krämig yoghurt för att motverka kryddighet. Vanligtvis görs med kyckling eller lamm som huvudrollen protein, är detta traditionella take på en världsberömd receptet en av Pakistans mest prisade måltider, särskilt i Hyderabad och Karachi regioner.

Sindhi biryani börjar med att bygga smaker i en het oljad panna, först med hackad lök. När kokta, är nästan hälften av löken bort och torkas av olja på hushållspapper. Resten är kvar i pannan som ska kombineras med tomater, plommon eller aprikoser, ingefära, vitlök, chilipulver, salt, peppar, kardemumma, kummin, kanel och lagerblad. Detta kockar tills tomaterna är stuvad och allt vatten i pannan har avdunstat.

Köttet kommer härnäst; kyckling och fårkött är bruk, men något protein skulle fungera, inklusive fisk och skaldjur, nöt och lamm. Tillsammans med köttet går om ca 1 kopp (250 g) av vanlig yoghurt för varje 35 oz (1 kg) av kött samt lite vatten för att hålla skålen från att torka upp. Samtidigt potatisen som tillagas på medelvärme tills ungefär halvfärdig. Samtidigt, är ris med kanel, lagerblad och svart kardemumma matlagning i en annan kastrull.

Innan köttet tillagas, kockar lägger de delvis kokt potatis samt några mynta, koriander och hackad grön chili. Detta hopkok får koka på medelvärme i ytterligare några minuter, tills riset för Sindhi biryani är nästan färdig, också. Då, i en kruka, är det nästan färdiga riset varvas med det färdiga köttet curry tills potten är nästan full av alternerande lager av ris och curry. En annan vanlig ingrediens för att lägga när riset görs är gul eller orange karamellfärg för att ändra färg på skålen.

Potten är tätt täckt, sedan vänster för att koka på svag värme tills allt riset är genomstekt. Många tjänar Sindhi biryani med USA Mellanöstern krydda kallas raita - en skummande blandning av yoghurt, koriander, mynta, svartsenap, cayennepeppar, spiskummin, och några tärningar fint grönsaker som gurka och lök. I vissa nordliga delstater i Pakistan, är en populär version vegetarisk sindhi biryani.

  • Yoghurt är en ingrediens i Sindhi biryani.
  • Biryanis vanligtvis består av ris, grönsaker och en typ av kött.
  • Sindhi biryani innehåller ofta katrinplommon.
  • Sindhi biryani är en populär gata maträtt säljs utomhus marknader i Pakistan.
  • Kardemumma används ofta för att smak sindhi biryani.

Relaterade artiklar