Vad är en Liberty Dollar?

October 12

Termen "frihet dollar" används för att hänvisa till två mycket olika saker, och det är viktigt att skilja mellan de två. Vissa människor använder denna term för att hänvisa till olika Liberty-serien mynt utfärdas av United States Mint, såsom Walking Liberty Half Dollar. Dock är en serie alternativ mynt i USA även känd som "Liberty Dollar." The United States Mint och andra myndigheter som ansvarar för att upprätthålla integriteten i amerikanska valutan se dessa Liberty dollar med oro, eftersom de är rädda att de kan användas för att lura konsumenterna.

Många serier av lagligt betalningsmedel i USA har presenterat en kvinnlig figur som kallas Liberty, representerande de värderingar och kultur i USA. Hon är vanligtvis skildras i en lös, flödande klänning med långa, vinka hår och en beslutsam uttryck, symboliserar beslutsamhet i USA. Under 1800-talet, en sittande Liberty var ett vanligt inslag på amerikanska mynt, och Liberty visades också på Walking Liberty Half Dollar, vilket präglades mellan 1916-1947. Liberty visas också på silversäkra mynt utgivna av United States Mint. Många av dessa Liberty mynt är ganska värdefulla, antingen för att de är gamla och sällsynta eller för att de är präglade av värdefulla metaller som har egenvärde.

I känslan av alternativa mynt är Liberty Dollar en serie valuta präglas av Liberty Services. Liberty Dollar är också känd som ALD. Den organisation som främjar Liberty Dollars hävdar att backa dem med ett guld och silver standard, med argumentet att detta gör valutainflationssäkra. USA: s regering är oroad över Liberty Dollar eftersom man är orolig att folk inte förstår att Liberty Dollar är inte lagligt betalningsmedel.

Även Liberty Dollars är inte lagligt betalningsmedel, innebär detta inte att de är värdelösa. Det är i teorin möjligt att utbyta Liberty dollar med Liberty Services för guld och silver, vilket gör har värde. Folk som köper Liberty dollar måste göra det med insikten att de inte är lagliga betalningsmedel, vilket innebär att människor inte är skyldiga att ta emot dem, och de är inte backas upp av USA mynta eller banksystemet. Dock kunde de potentiellt användas som ett regionalt alternativ valuta, ungefär som olika alternativa valutaexperiment som har använts i små samhällen runt om i USA.

Anhängare av Liberty Dollar tror att valutan har blivit orättvist måltavla för USA: s regering, med argumentet att de skildrar det som en helt frivillig form av byteshandel valuta. Företrädare för den amerikanska regeringen, tyder dock på att Liberty Services använder ibland vilseledande reklam och reklamkampanjer, vilket kan skapa förvirring bland konsumenterna.