Vad är Car Auktioner?

October 6

Bilauktioner är händelser på vilka bilar säljs med hjälp av auktionsmetoden, med köpare som erbjuder bud och bilar som säljs till högstbjudande. Vissa auktioner är öppna för allmänheten, möjlighet för alla att delta, medan andra kan vara stängd. Bilauktioner kan vara ett bra sätt att skaffa sig en bil till en låg kostnad, för människor som är bekanta med bilar och vet vad de gör. Människor som saknar erfarenhet får finna sig att göra en oklokt köp på en auktion.

Lager på en bilauktion kan komma från flera olika källor. Statliga auktioner ingår överskotts statliga fordon som säljs ut, tillsammans med bilar som har beslagtagits av regeringen och brottsbekämpning. Bilauktioner kan också inkludera fordon som beslagtagits av återtagande företag, bilar donerats för välgörande ändamål, överskotts bilar från återförsäljare, eller bilar från privata säljare som har beslutat att sälja sina bilar på auktion.

Vanligtvis deltagare i en bil alternativ har en möjlighet att undersöka bilar som erbjuds till försäljning, men de kan inte tillåtas att köra dem. Den visuella inspektionen ger köparna en chans att avgöra om bilarna har några större problem, och ibland information om bilen är tillgänglig. Denna information kan vara rekord tjänster eller en utvärdering från en mekaniker, beroende på vilken typ av auktion. I andra fall kan kontrollen inte tillåtas, med köpare budgivning blinda på bilar i auktionen.

Köpare kan krävas för att lägga ner en insättning för att bjuda i auktionen, se till att de har medel att backa sin budgivning. I samtliga fall, när ett bud accepteras, kommer köparen att behöva presentera pengar direkt att göra anspråk på bilen. Vissa auktioner ordna transport och sjöfart på begäran, oftast mot en avgift, medan andra räknar köpare att driva bilarna utanför partiet. Bilarna finns också utan garantier eller garantier, vilket innebär att om problemen utvecklas med bilen, kan köparen inte klaga till företaget som höll auktionen. Titlar kan fortfarande ha panträtt på dem, och bilar får inte nödvändigtvis passera smog tester.

Utbudet på en bilauktion varierar kraftigt. Specialty auktioner såsom auktioner av klassiska bilar, lyxbilar, eller bilar som doneras till välgörenhet kan innefatta mycket hög kvalitet fordon, tillsammans med en möjlighet för människor att inspektera fordonen och ta emot fullständig information om sina serviceposter. Statliga bil auktioner kan omfatta en rad fordon från opålitliga statliga fordon som avgick efter en tid av tjänsten till helt nya top of the line bilar beslagtagits från knarklangare. Om möjligt, bör köparna undersöka bilarna innan köp, helst med hjälp av en mekaniker.

Auktions format varierar också. Vissa bilauktioner hålls nätet, tillåter människor att bjuda från någonstans. Andra kräver budgivare att närvara personligen, och några auktioner ger en mix av budgivningsalternativ, såsom telefon budgivning.

  • Innan budgivning börjar kan en potentiell köpare vill ha en mekaniker inspektera ett fordon.
  • Inte alla bilauktioner är öppna för allmänheten; vissa är öppna endast för bilhandlare.
  • För duktiga köpare, kan bilauktioner erbjuda bra erbjudanden på begagnade fordon.