Vad är Limet?

March 9

Limet är ett slags östeuropeiska bitter dryck. Bitters drycker är alkoholhaltiga drycker som är smaksatt med bittra örter, och i allmänhet dessa alkoholhaltiga hopkok har betraktats som både läkemedel och formerna av fritids drycker, men i modern tid, bitter är ofta ett annat alternativ som ska serveras på barer och restauranger eller var som helst som tjänar alkoholhaltiga drycker. Limet är en specifik bitter dryck från Tjeckien.

Som en särskild typ av Östeuropa bitter, är Limet liknar andra olika drycker, såsom Fernet och becherovka. Några av dessa drycker är varumärken, där andra är helt enkelt namn för traditionella bitter. Många av dem har vissa gemensamma ingredienser, inklusive objekt som kanel och anis, såväl som andra örter.

Vissa specialister på bitter drycker har räknat upp olika ingredienser som krävs för att ingå i moderna Limet recept enligt liquor lagar i de platser där denna dryck görs. Dessa inkluderar vatten och socker, liksom örter och kryddor, färgämnen, och citrussmakämnen. Generellt de som gör denna dryck lägga en balans av salta och bittra smaker.

I allmänhet är de specifika recept för sorter av östeuropeiska bitter noggrant bevakade hemligheter. Även om dessa kan vara allmänt känt, kanske ingredienser varierar beroende på tillverkare. Dessa drycker förlitar ofta på naturliga växtextrakt. En av de starkare element i vissa bitter kallas malört, som har en stark och bitter smak, och beskrivs som en flyktig extrakt.

Några av de mildare ingredienser i Limet och andra typer av bitter inkluderar ofta lagerblad och andra element som echinacea, ginseng, eller salvia. Några av dessa drycker kan inkludera jästa grönsaker som rödbetor eller rovor. Citrusskal och zest också komplettera många av dessa typer av drycker.

Den övergripande smaken av Limet har beskrivits som ett slags tonic smak. Smaken påminner generellt dricker av de äldre åldrarna när vårdpersonal blandade komplexa föreningar av vegetabiliska eller växtingredienser för att behandla olika hygienkrav. När de bittra örterna blandas med alkohol, är resultatet oftast en starkt smaksatt, nästan överväldigande dryck som tar tag att vänja sig. Nybörjare kanske tycker smaken av denna dryck att vara överdrivet stark, medan de som är tullen till att dricka det i allmänhet hanterar sin arom, smak och gastrointestinala effekter bättre.

Limet och några andra liknande drycker serveras ofta som före middagen drycker eller aperatifs. Även om deras starka smaker kan störa vissa dricker, andra använder dem för att lugna magen innan du äter. Dessa drycker används också som sekundära element i cocktails och andra alkoholhaltiga drycker.

  • Limet är en bitter dryck från Tjeckien.
  • Vissa limets är smaksatt med stjärnanis.
  • De bitter lagts till några drinkar har ett naturläkemedel eller läkemedel smak.