Vad är ekologiskt Cocoa Butter?

March 26

Kakaosmör är ett fett som kommer från kakaobönan och används för olika ändamål, bland annat produktionen av lotion och choklad. Organisk kakaosmör är i allmänhet inte raffineras innan användning, vilket lämnar rå sediment, som måste avlägsnas, på fettet. Det är inte förstärkt med några artificiella färger eller dofter. Kakaobönor allmänhet odlas i tropiska områden.

Den Broma process används för att utvinna kakaosmör från böna. Processen innebär hängande markkakaobönor och uppsamling av kakaosmör som droppar av. Resterna av kakaobönor kan sedan malas till kakaopulver, som ofta används för att göra choklad eller bakverk. Kakaosmör kan också extraheras med hjälp av en pressning process.

Användare av ekologiskt kakaosmör tror att genom att inte tillsätta några kemikalier till den naturliga kakaosmör, flera av sina önskvärda egenskaper bibehålls, inklusive dess naturliga, chokladliknande doft. Raw kakaosmör är inte heller upphettas över en viss temperatur, med målet att hålla produkten så nära naturliga som möjligt. Det är antingen dräneras använder Broma process eller pressas ut med enbart kallpressning metoder. Ekologiskt kakaosmör är lämplig för veganer, som äter inga animaliska produkter alls, och är glutenfri.

Organisk kakaosmör tros ha många önskvärda egenskaper och används i en stor mängd olika sätt. När den används som en lotion, kan det läka torr eller narig hud och är användbar för att förebygga och minska bristningar hos gravida kvinnor. Vissa använder den för att göra alla naturliga skönhetsprodukter, såsom tvålar och badprodukter. Kakao butterâ € s mjukgörande effekt på huden gör det till en naturlig anti-aging materialet. För de som söker efter ekologiskt smink, är kakaosmör används som förtjockningsmedel för läppstift.

Många företag säljer ekologiskt kakaosmör. Vissa innehåller naturliga sediment som måste siktas från produkten före användning. Det finns företag som utför labbtester på kakaosmör för att säkerställa att inga utomstående kemikalier finns i produkten. Efter dränering eller pressning, är kakaosmör ofta formas till en tegelsten innan försäljning. Ekologiskt kakaosmör är vanligtvis långvariga, med en hållbarhet på minst flera månader. Det bör förvaras på en sval, torr plats för bästa konservering.

Kakaobönan finns i tropiska klimat. Det är ofta odlas i länder som Elfenbenskusten, Ghana, och Indonesien. Dessa countriesâ € varma klimat gör det möjligt att skörda bönorna året runt.

  • Ekologiskt kakaosmör kan hjälpa till med hudbristningar.
  • Ekologiskt kakaosmör kommer från kakaobönan.
  • Organisk kakaosmör kan användas för att göra alla naturliga skönhetsprodukter.
  • Göra kakaosmör innebär uppsamling av fett som droppar bort av kakaobönor.