Vad är funktionen av Hyperbole sånger?

January 10

Överdrift är en litterär enhet som använder överdrift. Ibland är överdrift används skapar starka känslor i huvudet på lyssnaren genom att jämföra en känsla till ett objekt, erfarenhet, eller händelse, eller låtskrivare kan också använda överdrift att skapa levande bilder i huvudet på en lyssnare. En annan användning av överdrift är som ett slags verbal stenografi. Istället för att försöka beskriva något i detalj, vilket kan ta flera linjer eller strofer, kan en låtskrivare använda överdrift att få samma punkt över till lyssnaren i en enda rad.

En poet ofta använder överdrift att skapa starka känslor och intryck i huvudet på en läsare, och med hjälp av överdrift i låtarna gör ofta samma sak i huvudet på en lyssnare. Linjen, "Mitt hjärta slets itu," inte bara hjälper lyssnaren att förstå omfattningen av smärtan som det talas om i låten, men kan också hjälpa lyssnaren minns en tid då han kände samma sorts smärta, vilket kommer hjälpa honom att identifiera sig med låten. Överdrift i sånger används ofta för att uttrycka hela sortimentet av mänskliga känslor, från förlust, att frukta, till lycka. Många låtar jämför kärlek till något stort, kraftfullt, eller bestående, som ett berg, ett hav, eller ens en hel planet.

Den överdrift i sånger används också för att hjälpa lyssnaren bildar en specifik bild i sitt sinne. Medan en låtskrivare kan säga en kvinna bar rött läppstift, säger hennes läppar var lika röd som rosor är mer levande bild i lyssnarnas sinnen. Orden låtskrivaren använder för jämförelsen kan också ha olika konnotationer. Att säga en kvinnas läppar är så röda som rosor har oftast romantiska konnotationer. Att säga hennes läppar är så röd som blod, men skulle ge sången en mer mörk och olycksbådande ton.

Slutligen kan överdrift i sånger fungera som en sorts stenografi. Liksom poeter, låtskrivare måste försöka förmedla ett budskap i en begränsad mängd ord. Istället för att använda en hel strof för att försöka förklara hur falla i kärlek känns, en låtskrivare kan använda överdrift beskriva känslan på bara några ord. Så förälska kan beskrivas som att rida på en out-of-control berg-och dalbana, flyter på luft, eller växer 40 meter hög.

  • Låtskrivare kan använda idén om en berg-och dalbana för att snabbt beskriva vad en kärleksaffär var.