Furnace Rengöring

April 26

Ugnen i ditt hem kan vara en viktig aspekt av hur bekväm du är inomhus. En rätt arbetande ugnen kommer hålla saker varma och säker under de kalla tider på året, och om den är välskött du inte behöver oroa dig så mycket om problem som uppstår och orsakar obehag.

Med tiden kan smuts komma in i din ugn och hindra den från att arbeta på sin högsta verkningsgrad. Om detta inträffar måste du rengöra ugnen och dess komponenter för att återupprätta sin forna funktionalitet. Som en allmän regel, är det en bra idé att ha din ugn kontrolleras och ges en grundlig rengöring i början av den kalla årstiden. Detta kommer att hjälpa dig att vara säker på att din ugn kommer att fungera och göra sitt jobb när du behöver det som mest.

Vid rengöring av ugnen, finns det några områden som du bör fokusera på:

  • Börja med att stänga av strömmen till ugnen, och stänga av naturgas innan du börjar rengöringen.
  • Kontrollera filtret. Om det ser igensatt och smutsiga, det är definitivt dags att byta ut den eller tvätta ur. Ett smutsigt filter kan hindra ugnen från att göra sitt jobb effektivt. Beroende på filtertyp du väljer, kan du behöva tvätta eller ersätta det någonsin några månader.
  • Inspektera ugnen fläkt. Detta kan hittas bakom filtret. Leta efter områden som kan tilltäppta med smuts eller skräp. Du kan skruva delar av fläkten för att lättare få tillgång till dem. Torka ur fläktdelar med hjälp av en trasa.
  • Använd bifogade filer på din vakuum för att suga upp allt löst skräp du hittar i ugnen området. Titta på kondition fläktremmar och avgöra om de kunde behöver bytas.
  • Om ventilationsöppningarna i ditt hem har en ansamling av damm och partiklar, kan du anlita en professionell kanal renare att rensa ut detta. Detta skulle kunna vara orsaken till allergier och andningsproblem, så det är viktigt att kontrollera då och då detta område.
  • Byt ut delar av din ugn. Slå på strömmen och gas igen. Du kanske vill testa ugnen för att säkerställa att den nu fungerar som den ska.

Kom ihåg att ge din ugn för ordentlig rengöring för att säkerställa ditt hem vistelser vid rätt temperatur och verk på ett effektivt sätt.