Vad är en Stacked Bob frisyr?

June 17

Ett staplat bob frisyr är en tätt lager kort frisyr tänkt att öka volymen på hjässan. Den innehåller både längre stilar och kortare stilar och kan även innehålla smällar. Längden på frisyr beror på tjockleken av håret och formen på ansiktet, kan det staplade bob stylas på flera olika sätt.

Denna typ av frisyr utnyttjar mycket blandade skikt på baksidan av huvudet för att skapa en rund form. Lagren vanligtvis bara införliva den mellersta tredje av håret; delarna på sidan av huvudet, nära ansiktet, är bara lätt skiktade eller alla en längd. Denna snäva skiktning i ryggen lyfter upp håret, vilket skapar fyllighet.

I längre stilar av en staplad bob, lagren börjar vid basen av halsen och blir successivt kortare mot kronan. De främre partierna av hår kan vara av samma längd som den längsta skiktet i ryggen eller de kan vara något längre, och därigenom skapa en A-linje effekt. Beroende på tjockleken av håret, kan de främre delarna vara lätt skiktat, även om de inte är staplade så nära som de bakre delarna.

De bakre skikt av ett kortare staplade bob brukar börja vid nacken och blir kortare mot toppen av kronan. I mycket genvägar, kan bottenskiktet skäras med ett rakblad höger vid hårfästet. Som med längre versioner, kan den främre vara samma längd som det undre skiktet eller något längre. Med denna typ av staplade bob frisyr, kan en sida av håret i den främre delen vara längre än den andra, särskilt när håret är parted åt sidan.

Bangs är ett vanligt tillbehör till en staplad bob frisyr. Kvinnor med runda eller hjärtformade ansikten väljer oftast länge, sopade sida lugg som smälter in i den längsta delen av håret. De med fler ovala ansiktsformer kan besluta att ha trubbiga skurna lugg, ofta medel för tjock i densitet.

En kvinna med en lång ansikte ser oftast bäst med en kort staplade bob, ofta om hakan, medan någon med en rund form tenderar att se bäst med en längre stil. Kvinnor med mycket skarpa eller framträdande ofta anpassade till en staplad bob frisyr med lager hela. Dessa skikt är typiskt skärs med en rakkniv för mjukhet och rörelse.

Den populäraste styling metod för en staplad bob är uträtning den och vända håret under. De tätt staplade lager i ryggen kräver ofta extra styling för att säkerställa den övergripande runda form av snittet förblir intakt. Kvinnor med längre versioner av denna bob kan oftast bära sitt hår lockigt, speciellt om det är lätt skiktad i fronten.

  • Staplade bob hårklippning införliva en massa lager på baksidan av huvudet.