Vad är inblandad i Gum-kirurgi?

June 2

Gum-kirurgi är ett förfarande gjort för att reparera skadade eller skadade tandkött. Det innebär att ta bort delar av frisk tandköttet och använda den för att ersätta de skadade tandköttet. Den friska vävnaden avlägsnas typiskt eller klippa ut av taket i munnen. Huden placeras sedan över det skadade området och sys. Gum-kirurgi används för att behandla tuggummi recession, benförlust och tandlossning.

Skador, slitage, och medicinska tillstånd såsom bruxism kan orsaka vävnadsförlust. Detta kan inträffa i den keratinartade gingivala, vilket är tandköttsvävnaden kring tanden, eller i slemhinnan som täcker resten av mun och kinder. Tunna gum transplantat kan användas för att reparera vävnaden som omger tanden. Plump vävnad används typiskt för att behandla resten av munnen.

Innan gummitransplantatkirurgi börjar kommer parodontolog inspektera den skadade vävnaden eller huden. Ett snitt görs sedan runt det försvagade området och huden är delvis avlägsnas. Donator hud, eller lappar, användas för att täcka det skadade området är täckta med en akryl stent och fäst till toppen av snittet. Det kan sedan dras eller sträckas ned och sys in i tandköttskanten. Om givaren huden täcker ett stort område, är det också sys under huden flik.

Hela området är täckt med ytterligare suturer för att hålla huden luckan på plats. Kirurgiska tand förpackningar eller tunna vidhäftande bandage ibland också används för att säkra nytillkomna huden. Det kan ta en till två veckor för området att börja läka. Detta är oftast när bandage och suturer är borttagna.

Det kan ta upp till två månader för den reparerade området för att återgå till det normala och under denna tid, kan området bli röd och svullen. Kirurgiska linjer och sutur ärrbildning kan också kvar långt efter operationen. Ibland kan klumpar av fettvävnad och överflödig hud bildas runt sutur linjer. Detta kan avlägsnas genom användning av en laser för att jämna ut slemhinnan. Normalt är linjerna minskas och området verkar enhetliga åtta veckor efter tuggummi-kirurgi.

Smärta och domningar är de vanligaste biverkningarna efter ett tuggummi transplantat kirurgi förfarande. Den sipprar av saliv och blod kan också förekomma i flera dagar. Ice förpackningar och smärtstillande kan lindra obehagliga symptom. För sex dagar efter ingreppet bör mjuk mat och ljumma drycker vara det enda som förbrukas.

  • Gum ympkvistar är vanligtvis en dag ingrepp som utförs i en muntlig kirurg svit.
  • Gum-kirurgi innebär att ta bort delar av frisk tandköttet och använda den för att ersätta de skadade tandköttet.
  • En kvinna med friskt tandkött.
  • Patienterna bör alltid undvika att delta i ansträngande aktiviteter efter en operation.
  • Ätstörningar såsom bulimi kan orsaka vikande tandkött, vilket nödvändiggör ett tuggummi transplantat.