Vad är det statliga träd Montana?

September 27

Staten träd Montana är Ponderosa tall, en art som kan bli upp till (ca 70 m) 230 meter hög. Detta träd fick staten symbolbeteckningen 1949. Ponderosa tall är inbyggt i området, och indianer använde historiskt skogen för kanottillverkning. Modernt, är träet kommersiellt användbar för att bygga möbler.

Vissa träd har mycket komplicerade vetenskapliga namn, men Ponderosa tall har lätt att komma ihåg namn Pinus Ponderosa. Enligt Montana Fish, Wildlife och parkförvaltningen, trädet blir det namn från dess "tunga" storlek. Medan den högsta träd kan vara så mycket som 230 meter (ca 70 m) lång, vanligtvis de vuxna träden är (ca 30 m) cirka 100 meter kortare än detta.

Varje vuxen Ponderosa tall har en lång, rak stam, apelsin-tonade bark, och ett lock av lövverk på toppen av stammen. När det är ungt, men den statliga träd Montana växer grenar ut från sidan, samt från toppen. De flesta av dessa grenar faller av som trädet blir äldre. Trädets rötter absorberar fukt för tall, och kan vara upp till (ca 9 m) 30 meter lång.

Nålar från staten träd Montana växer i grupper om två eller tre, och kan vara så lång som tio inches (ca 25 cm) i längd. Om en person krossar en, kan han eller hon märker en svag doft av terpentin, citroner, eller till och med vanilj. De kottar, av upp till sex inches (ca 15 cm) i längd, innehåller frön som indianer brukade äta.

Även träden är utbrett över hela västra USA, och ofta en del av virket ekonomin, kan vissa träd i området vara upp till 600 år gamla. Ponderosa tallar brukar trivas på sluttande mark och platta områden över havet, där klimatet är delvis torrt. Staten träd Montana föredrar att växa i skogar, men behöver också ha sitt eget utrymme, när det växer bäst med massor av solljus.

Varje så ofta genom historien, tallskogar i USA upplever en skogsbrand. Dessa bränder kunde ha uppstått från lägereldar, eller från ett blixtnedslag. Dessa bränder tenderar att döda eventuella trädslag som kan konkurrera om samma utrymme som Ponderosa tallar. Dessa bränder aktiverat de överlevande tallar för att få tillräckligt med solljus och näringsämnen för att växa ordentligt. Även delstatsregeringen kontrollerar nu och minskar bränder i skogarna, sätter de sina egna bränder varje gång på ett tag att rensa marken för tallarna att frodas.

  • Staten träd Montana utsågs 1949.