Vad är en In-Seam Pocket?

September 2

En in-söm fickan används i plagg gör att skapa en skräddarsydd, diskret ficka på byxor, byxor, kjolar, jackor och kappor. En typ av intern ficka, den är placerad inuti sidsömmen av plagget och är helt innesluten av de yttre skikten, lämnar inga synliga flikar, knappar, blixtlås eller tryckknappar. I-söm fickor är i första hand, men inte uteslutande, som används på mer fashionabla plagg så det inte förringa en övergripande formella utseende.

I-söm fickor brukar vara dressier än externt, höft eller fickor, så att de kan vara mindre användbara, eftersom de tenderar att ha en smal begränsad lagringskapacitet öppning och. Därför ger en in-söm fickan vanligtvis ett relativt litet utrymme för förvaring personliga saker och är inte avsedd för större eller tyngre saker som kanske inte passar in. En annan faktor med dessa fickor är att på grund av sin mer monterade karaktär jämfört med andra typer av fickor, föremål som placeras inuti är ofta synliga i form av en utbuktning från utsidan, potentiellt förringa en övergripande monterad, skräddarsydd look till plagget när det bärs.

Det är allmänt överens om att fickorna är i-söm inte nödvändigtvis svårare att göra än andra ficktyper, men de kräver en viss särskild planering om man ska ställa en in-söm fickan framgångsrikt. De två bitar av fickan själva är första snittet och sys ihop innan sömmen av plagget sys. Detta är viktigt eftersom ficköppningen kommer att sättas i jämnhöjd med sömmen av plagget. Man syr sedan sömmarna, lämnar ficköppnings unstitched. Detta kommer att skapa en nästan omöjlig att upptäcka ficköppning, vilket är den främsta kännetecken för denna typ av ficka.

Det är möjligt att skapa en in-söm ficka och göra den mer synlig, om så önskas. Man skär bara fickan formen något annorlunda, lämnar flikar som ska vikas ut över kanten på plagget sömmarna. Dessa flikar är kända som bård och kommer att vara synlig utan att uttalas. Detta ska inte förväxlas med en welted ficka, som är liknande men har inte ställts in i plaggsöm. Förutom att ge visuella intresse, welts också tjänar till att förstärka kanterna på fickorna. Försiktighet bör iakttas när man gör en in-söm ficka med welts men eftersom det kommer att bli nödvändigt att vara exakt mäta och markera positionen för fickor och deras bård.