Vad betyder "till salu Ägare" Mean?

March 19

Till salu av ägaren, ofta förkortat FSBO, är en fras som tyder på att en fastighet, hem, eller verksamhet är till salu av den nuvarande ägaren, inte en tredje part som en fastighetsmäklare. När folk tror att de kommer att kunna snabbt och enkelt sälja sin egendom, kommer de ofta lista det till salu av ägaren för att slippa betala provision till fastighetsmäklare. På detta sätt gör fastighetsägaren helst mer pengar på försäljningen. På den negativa sidan, kommer han eller hon också att annonsera sin egendom själv, och kanske inte har så många värdefulla kontakter som en fastighetsmäklare kan ha för att göra en försäljning.

Beroende på egendom eller fastigheter som en individ säljer, har han eller hon ett antal olika sätt att lista det till salu av ägaren. Att sälja ett fordon, till exempel, kan ägaren placera en skylt på bilen och ta ut en annons i tidningen eller lägga en på nätet. Posta en annons på nätet kan vara en bra idé eftersom bilder kan också läggas till. Vissa människor väljer också att lista fastigheter detta sätt sedan publiken är mycket bredare, snarare än bara lokalbefolkningen driver genom fastigheten eller plocka upp en tidning.

Placera en skylt på fastigheten kan vara ett enkelt sätt att indikera att en tomt eller ett hem är till salu av ägaren. Det kanske inte når tillräckligt många människor för att sälja, men; i det här fallet, som listar fastigheten i tidningen är ett annat utmärkt alternativ. Detta är ett område där en fastighetsmäklare kunde ha varit till hjälp, eftersom mäklaren skulle kunna räkna fastigheten i Multiple Listing Service (MLS) databas, öppna visningsmöjligheter till en mycket större publik.

Listar en fastighet eller hem som "till salu av ägaren" innebär att säljaren inte behöver betala provision eller några avgifter förutom annonseringskostnader eller avslutningsavgifter om han eller hon går med på att dela dem med köparen. Detta leder ofta till högre vinster i slutet. Vissa människor tycker dock att sälja egendom genom en fastighetsmäklare ger dem möjlighet att ställa ett högre pris i första hand, och de kan vara mer benägna att få det priset eftersom fler människor kommer att se den. Det är viktigt att väga alla dessa överväganden när man säljer en bit av egendom.

  • Sälja ett hem utan att använda en fastighetsmäklare kan spara pengar och göra processen mycket mindre formella.
  • Att sälja egendom utan en fastighetsmäklare har både fördelar och nackdelar.
  • Ägare försöker sälja egendom självständigt kan placera annonser i lokala tidningar.