Vad är en civil ceremoni?

February 22

En borgerlig vigsel är en typ av bröllop som vanligtvis inte förknippas med någon typ av religion, och dessa ceremonier är mycket populärt bland par som antingen inte är religiös eller båda av olika trosriktningar. Civila ceremonier oftast förrättade av domare och kan ske inom en stad kontorist kontor eller inom ett domarens kamrar. Även om civila ceremonier sker ofta inne tingshus, kan de faktiskt hållas varhelst paret vill så länge de har en licensierad officiant för att utföra ceremonin. Det är inte heller ovanligt att ett par som är religiöst att välja en borgerlig ceremoni i stället för ett traditionellt bröllop som hölls inne i kyrkan, och detta kan göras när paret vill anpassa sitt bröllop på ett sådant sätt som inte skulle vara tillåtet inne deras kyrka.

Andra skäl ett par kan välja att ha en civil ceremoni i stället för ett traditionellt bröllop är på grund av kostnader och bekvämlighet. Civila ceremonier är vanligtvis mycket lätt att ordna, och ett par som vill gifta sig snabbt kan normalt göra det med hjälp av en civil ceremoni. Till skillnad från traditionella bröllop, mycket minimal planering och förberedelser är involverad med civila ceremonier, och de kan oftast vara så billigt som ett par vill. Även om många civila ceremonier är små frågor, kan de också vara lika extravagant som ett stort bröllop skulle vara om paret önskar det. Bortsett från den icke-religiösa inslag, kan anpassning av civila ceremonier vara en av de främsta skälen till varför de är så populärt bland par.

Människor som kan förrätta en borgerlig vigsel kan omfatta fredsdomare, domare eller borgmästare. Länet och staden kontorister ibland även tillstånd att förrätta civila ceremonier. Ibland ett par vill ha en särskild person som olicensierad att förrätta sin ceremoni, och detta är ibland möjligt om någon som är licensierad är närvarande vid ceremonin för att bevittna det.

Trots det faktum att ett stort antal civila ceremonier är icke-religiösa, många av dem fortfarande gå vidare på samma sätt som en vanlig bröllop. En borgerlig vigsel omfattar vanligtvis öppna uttalanden som gjorts av den person som tjänstgör tillsammans med ett utbyte av löften och ringar. Efter att paret uttalas gift, kan en kyss följa. Gäster på bröllopet kan också tillfrågas om de invändningar mot äktenskapet. Civila ceremonier kan också inkludera religiösa ritualer om paret så önskar.

  • Vissa par som vill undvika överdrifter en traditionell vigsel är marriedby en regeringstjänsteman.